Han fortryder alt og siger undskyld.

Gavin Burrows er bestemt ikke stolt af det arbejde, han som privatdetektiv lavede for en række britiske medier tilbage i 00erne.

I en dokumentar på BBC står han frem og fortæller, hvordan han på grund af grådighed, var med til at jagte prins Harry – og ikke mindst hans kærester – ved hjælp af ulovlige metoder.

»Jeg var dybest set del af en gruppe mennesker, der frarøvede ham (Harry, red.) hans normale ungdomsår,« siger han til BBC.

Chelsy Davy fotograferet i 2007. En privatdetektiv undskylder nu, at han har været med til at aflytte hendes telefon, da hun var kæreste med prinsen. (Arkivfoto)
Chelsy Davy fotograferet i 2007. En privatdetektiv undskylder nu, at han har været med til at aflytte hendes telefon, da hun var kæreste med prinsen. (Arkivfoto) Foto: Leon Neal
Vis mere

Burrows skal vidne i den verserende sag mod aviserne News of The World, The Mirror og The Sun, som både prinsen og andre kendte har rejst.

Han har endnu ikke afgivet vidneforklaring, men i dokumentaren forklarer han, hvordan medierne dengang så prins Harry som den nye Diana. Kunne de få en forside med prinsen eller hans amourøse forbindelser, solgte de simpelthen flere aviser.

»Sådan som et par redaktører forklarede det til mig, så var Harry dybest set blevet den nye Diana,« siger han med henvisning til den overvældende medieopmærksomhed, prinsens mor var udsat for.

Især overvågningen af Harrys mangeårige kæreste, Chelsy Davy, har privatdetektiven det skidt med.

Harry og Chelsy fotograferet i 2009. (Arkivfoto)
Harry og Chelsy fotograferet i 2009. (Arkivfoto) Foto: EDDIE KEOGH
Vis mere

Han beskriver den britiske presse på daværende tidspunkt som »hensynsløs« og indrømmer, at »der var en masse hacking af telefoner.«

»Der blev foretaget en del overvågning af hendes telefon, af hendes kommunikation. Chelsy ville prale over for sine veninder med, at hun skulle se ham,« siger Gavin Burrows.

Han forklarer, at det var alt lige fra tidligere kærester, sygehistorier, uddannelsesforhold og andre private forhold, som medierne forsøgte at grave frem om Chelsy.

I interviewet med BBC undskylder Burrows for sin opførsel, som han forklarer med både grådighed og et kokainmisbrug.

Prins Harry og Chelsy Davy fotograferet sammen til en rugbykamp i 2008. Den britiske presse brugte drastiske metoder for at få oplysninger om prinsens kæreste. (Arkivfoto)
Prins Harry og Chelsy Davy fotograferet sammen til en rugbykamp i 2008. Den britiske presse brugte drastiske metoder for at få oplysninger om prinsens kæreste. (Arkivfoto) Foto: CHRIS RATCLIFFE
Vis mere

»Jeg levede i en falsk tilstand af storhed,« siger han.

Afsløringerne af New of the Worlds telefonaflytning af kendte menneskers telefoner blev en kæmpe skandale i Storbritannien.

På daværende tidspunkt var avisen Storbritanniens største. Sagen betød, at avisen lukkede og udkom for sidste gang i 2011.

Prins Harry er blot en af flere personer, der har lagt sag an mod udgiverne af The Sun, The Mirror og the News of the World for brug af telefonaflysning og andre ulovlige metoder.

Andre læser også