Pokerstjernen og prins Henrik har igen sagt ja til at dyste i det ædle kortspil

20 af verdens bedste bridge-par, hvor de fem er danske, har sagt ja tak til at deltage i den anden pro/am bridgeturnering, der også har kongelig deltagelse i skikkelse af prinsgemalen og den verdenskendte pokerspiller Gus Hansen.

Det er anden gang, at Danmarks Bridgeforbund står for turneringen, og lige som ved den første turnering har prins Henrik og pokerstjernen Gus Hansen begge sagt ja til at deltage.

- Vi har valgt at invitere prinsgemalen, fordi han er en ivrig og dygtig bridgespiller, fortæller Christina Lund Madsen, der er kommunikationskonsulent i Dansk Bridgeforbund.

Det specielle ved turneringen er, at alle interesserede kan byde på en af spillerne ved en auktion. Og vinder man auktionen, får man adgang til at få spilleren som sin makker ved turneringen, der finder sted torsdag den 21. februar på Tivoli Hotel & Congress Center.

Ifølge Christina Lund Madsen er det højeste bud på 15.000 kroner sat på en af verdens mest berømte og dygtigste spillere, Zia Mahmood. Den næsthøjeste bud er - foreløbig - på 5.000 kroner og er gået til Dennis Bilde, der ved turneringen forrige år spillede sammen med prins Henrik.

- Mange af dem, der byder, har råd til det. Turneringen er faktisk vokset til at blive meget prestigefyldt, siger Christina Lund Madsen.

Men i modsætning til de 20 inviterede bridge-par, kan man ikke byde på prinsgemalen eller Gus Hansen.

- Vi har inviteret prinsgemalen og har foreslået nogle forskellige bridgemakkere til ham. Af dem har han valgt at spille sammen med en ung franskmand, Thomas Bessis, lyder det fra Christina Lund Madsen.

Den udmelding kan nok skuffe mange, som både er begejstret for bridgespillet og det danske kongehus. Men heldigvis holder det gamle ordsprog om, at når det regner på præsten, så drypper det på degnen.

- Men alle, der deltager torsdag den 21. februar, kommer til at spille i samme turnering som prinsgemalen, lover Christina Lund Madsen, som et lille plaster på såret.

Som nævnt kan man heller ikke byde på Gus Hansen som makker. Han er i stedet blevet afsat til den irske bridge-ekspert Tom Hanlon. Ham spillede Gus Hansen også sammen med ved den første turnering, som han højst overraskende vandt, mens prinsgemalen endte på en 13. plads.

- Men jeg ved ikke, om Gus Hansen er god nok til at vinde i år, for feltet er meget stærkere, funderer Christina Lund Madsen.

Der også oplyser, at alle er velkomne til at være 'ugler' (tilskuere, red.) til turneringen med det kongelige islæt.

Og det skal der nok være rigtig mange med interesse for det ædle kortspil, som har. For omkring 200.000 danskere spiller bridge i diverse klubber og foreninger over hele landet. Og som Linda Lund Madsen beskriver prinsgemalen, når han er til bridge, så har tilskuerne noget at glæde sig til.

- Når jeg har mødt Prinsgemalen ved bridgeturneringer, har han været så sød, jovial og helt ned på jorden, siger kommunikationskonsulenten i Dansk Brigdeforbund om prins Henrik.