Flere skreg, hostede og græd, da den norske prinsesse Märtha Louise og hendes amerikanske shaman-kæreste søndag gæstede København.

Det nyforelskede par indledte deres spirituelle roadshow 'The Princess and the Shaman' i den danske hovedstad, og ifølge norske medier var en god tredjedel af dem journalister.

Her valgte prinsessens nye kærlighed, Durek Verrett, en tilfældig kvinde blandt publikum og bad ånderne om at fjerne alt det onde, som kvinden har oplevet gennem livet.

Seancen endte med, at kvinden græd voldsomt, skriver den norske tv-stationen NRK, der som flere andre medier deltog i workshoppen sammen med et hovedsageligt kvindeligt publikum.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

På forhånd har prinsessen fået en del kritik for, at hun bruger sin royale titel til at markedsføre sin kommercielle virksomhed med shamanen.

Durek Verrett er desuden en kontroversiel skikkelse og kendt i det spirituelle miljø som selvudnævnt shaman.

Især lægefaglige eksperter har kritiseret ham for potentielt at kunne skade alvorligt syge menneskers situation.

Shamanen hævder blandt andet, at han kan rotere atomer, stoppe den menneskelige aldring og helbrede en lang række sygdomme.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Kort før workshoppen aflyste parret et planlagt pressemøde, og under det spirituelle foredrag kom de flere gange ind på omverdenens syn på dem og deres virksomhed. Ifølge NRK's reporter på stedet valgte Durek Verrett derfor en tilfældig kvinde blandt publikum for at vise, at det, han siger, er sandt.

»Jeg laver denne øvelse, fordi jeg er træt af, at det bliver påstået, at det ikke er ægte,« sagde Verrett til de fremmødte.

Det var danske Josefa Pedersen, der blev valgt, og hun fortalte bagefter til tv-stationen, at det var 'helt fantastisk'.

»Rent kropslig oplevede jeg, at min hænder, læber og mave begyndte at ryste. Jeg kunne ikke styre det. Jeg oplevede varm og kulde, glæde og sorg. Jeg begyndte at græde meget,« sagde den unge kvinde bagefter til den norske journalist.

Josefa Pedersen arbejder selv med healing og spirituel underviser, men alligevel havde hun aldrig oplevet noget lignende.

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett skabte overskrifter i hele Norden, da de for en god uges tid siden afslørede, at de ikke bare er samarbejdspartnere. De danner også par privat.

Lørdag deltog parret i brylluppet mellem prinsesse Benediktes datter Alexandra af Berleburg og greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille i Sankt Jørgens Kirke ved Svendborg Sund.

'Having a lovely time with my Goddess,' skrev Durek Verrett lørdag ledsaget af et foto af prinsessen og ham selv på vej til brylluppet.