Norske Dagbladet har snaget i parrets indtægter og kan berette om falmende formuer for prinsesse Märtha Louise og hendes mand Ali Behn.
Norske Dagbladet har snaget i parrets indtægter og kan berette om falmende formuer for prinsesse Märtha Louise og hendes mand Ali Behn. Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Den norske prinsesse Märtha Louises mand har mistet hele formuen. Også prinsessens egen formue er svundet ind.

Norges prinsesse Märtha Louise sagde i 2002 nej til at modtage apanage for at blive skattepligtig selvstændig erhvervsdrivende. Siden er hun sprunget ud som forfatter og har startet en 'engleskole', hvor hun bl.a. lærer eleverne at heale.

Men virksomheden har vist sig ikke at være en særlig indbringende forretning. I hvert fald kan norske Dagbladet berette om en formue, der langsomt skrumper ind til ingenting.

Formuen skulle hovedsaligt have været arv fra kong Olav og kronprinsesse Märtha, som efterlod sig en betydelig sum penge. Men for to år siden kom det frem, at den var krympet fra 27 millioner til 0 kroner.

Først sidste år blev Märtha Louise endelig millionær igen. For en stund.

For skattetallene for 2011 viser imidlertid, at formuen endnu engang er krympet. Hos både prinsessen og hende mand. Hendes formue lander nu på knap 700.000 kroner og er altså faldet med næsten 400.000 kroner.

Også Ali Behns formue er mindsket betragteligt. Ifølge tallene fra 2010 var den på godt 233.000. Nu er den helt væk.

Det kan dog nå at ændre sig. I september flyttede Märtha Louise og hendes mand Ari Behn til London med deres tre børn for at få nye impulser og for at børnene skal lære sproget.

Til Dagbladet fortæller Ari Behn nemlig, at han primært er flyttet til London for at skrive, og at han kommer til at blive boende i den britiske by. Det var planlagt, at han skulle udgive en ny bog i år, men på grund af flytningen, er datoen rykket til næste år.

Desuden skal kongeparrets svigersøn arbejde for den norske tabloidavis VG, hvor han skal skrive om ’hverdagslivet, sociologien og æstetikken i en af verdens største og mest støjende byer’.

I 2009 havde prinsessen stor succes med bogen 'Mød din skytsengel', som hun skrev sammen med samarbejdspartneren Elisabeth Samnøy.

Succesen kan dog ikke ses på prinsessens indtægt. Den står nemlig opført som værende på 0 kroner det år.

Til sammenligning tjente hun mere end 3 millioner kroner i 2007 og havde en formue på godt 8,2 millioner kroner.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.