»Han er vældig meget til stede.« Sådan lyder ordene fra den norske prinsesse Märtha Louise om den udstilling, som hun og resten af familien til afdøde Ari Behn står bag.

Tirsdag fik børnene Maud Angelica på 17 år, Leah Isadora på 15 år, Emma Tallulah på 11 år og prinsesse Märtha Louise en rundvisning på Galleri Varden på Jeløya ved Moss, så de kunne se det færdige resultat.

»Jeg synes, det er vældig fint at have et helt hus kun med billeder malet af min far og billeder af min far, som andre har malet,« siger Emma Tallulah ifølge dagbladet.no til NTB.

Også børnenes mor og Ari Behns ekskone, prinsesse Märtha Louise, var glad for udstillingen og fortæller, at det var en utrolig stærk oplevelse for hende og de tre børn.

Prinsesse Märtha Louise og børnene Leah Isadora Behn, Emma Tallulah Behn og Maud Angelica Behn.
Prinsesse Märtha Louise og børnene Leah Isadora Behn, Emma Tallulah Behn og Maud Angelica Behn. Foto: FREDRIK HAGEN
Vis mere

»Han malede altid på gulvet og gerne med et af børnene på ryggen,« fortæller prinsesse Märtha Louise.

Prinsessens ældste datter, Maud Angelica, har lavet et lille stempel, som hun har mærket alle malerierne med, så købere kan se, at malerierne er ægte.

Stemplet forestiller en ræv, som bidder i en påfuglefjer, og der er en helt særlig grund til det specielle motiv:

Ræven var nemlig Ari Behns yndlingsdyr, og valget af fuglefjeren skyldes Ari Behns fortid som porcelænsdesigner af mærket Peacock, engelsk for påfugl. Påfuglen var desuden et dyr, som han holdt af, da han levede, forklarer Maud Angelica.

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn dengang de stadig var gift.
Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn dengang de stadig var gift. Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Vis mere

»Jeg synes, både påfuglen og ræven er lige ham. Begge to er vældig karismatiske, præcis som han var,« siger Maud Angelica.

Valget af udstillingssted var da heller ikke helt tilfældigt.

Ari Behn har før udstillet på Galleri Vaden, og som barn besøgte han galleriet med sine forældre.

Ari Behn var gift med prinsesse Märtha Louise fra 2002 til 2016 og var kæreste med Ebba Rysst Heilmann, da han sagde farvel til livet 25. december sidste år.