Stille og roligt har prinsesse Marie taget det ene protektorat til sig efter det andet. Nu har hun fået et helt nyt et igen.

Denne gang er det ikke en forening eller organisation, der har henvendt sig til kongehuset og anmodet om at få prinsessen som protektor, hvorefter hun så har sagt ja, sådan som den slags ellers foregår.

For denne gang giver Marie faktisk sin aldrende svigermor en hjælpende hånd. Den franskfødte prinsesse har nemlig sagt ja til at overtage protektionen for Det Danske Studenterhus i Paris efter dronning Margrethe.

Dronningen har været protektor for studenterhuset siden 1972. Men efter Maries ankomst i den kongelige familie og med hendes franske baggrund lå det lige til højrebenet, at det er Joachims hustru, som tager over.

Hos de danske studenter i Paris bliver meddelelsen om den nye protektor modtaget med glæde og vemod.

- Det har været af uvurderlig betydning for Det Danske Studenterhus i Paris, at Kongehuset gennem mange år har næret så stor interesse for institutionen. Vi er taknemmelige for Hendes Majestæt Dronningens indsats og glæder os til det kommende samarbejde med Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, udtaler formanden for bestyrelsen, advokat Mette Skov.

Det Danske Studenterhus, La Fondation Danoise, er et kollegium med plads til 49 studerende af danske eller anden nationalitet. Det blev opført i 1920'erne i den internationale studenterby, Cité internationale Universitaire de Paris, som består af 37 kolleger med plads til ca 5500 studerende fra forskellige lande. Huset blev tegnet af arkitekt Kaj Gotlob og ligger i den sydlige del af Paris.

Kongehuset har selv haft et medlem, der har boet på kollegiet. Nemlig ingen ringere end prins Henrik. Det afslørede prinsgemalen, da han i januar i år blev hædret med Berlingske Fonds Hæderspris på 100.000 kroner - som han øjeblikkelig overdrog til Det Danske Studenterhus med disse ord:

- Da jeg studerede boede jeg der i tre år. Ved at give det beløb, håber jeg på at kunne sikre, at danske studerende får bedre vilkår, så deres ophold både vil gavne dem personligt og skabe forbindelse mellem Frankrig og Danmark, sagde prinsgemalen.

Og nu er det altså svigerdatteren, som er det kongelige forbindelsesled til de danske studerende i Paris.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.