____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Prinsesse Marie skulle have været med Aids-Fondet i Sydafrika og Kenya i september, men rejsen er nu aflyst. Udenrigsministeriet har nemlig besluttet, at ingen officielle danskere må rejse til Kenya, så længe retssagerne mod landets præsident Uhuru Kenyatta og vicepræsident William Roto verserer.

- Det er meget ærgerligt, at vi må aflyse prinsessens rejse, men når vi bruger ressourcer på sådan en tur, skal det være det helt rigtige, vi viser frem, siger Ida Brix, der er pressekontakt hos Aids-Fondet.

Prinsesse Marie er protektor for Aids-Fondet og skulle i den forbindelse have set en række aids-projekter i Sydafrika og Kenya i perioden 10.-13. september. Men fordi Kenyas præsident Uhuru Kenyatta skal for FNs internationale straffedomstol i Haag, kan det ikke forsvares fra dansk side, at der gennemføres officielle besøg i landet.

Præsident Kenyatta er er tiltalt for mord, etnisk udrensning, voldtægt, forfølgelse og andre inhumane handlinger, som det hedder. Den 20. juni meddelte domstolen i Haag, at sagen mod præsidenten er udskudt til november. Den skulle ellers have været indledt i juli.

Vicepræsident William Roto skal møde for domstolen i Haag i netop de dage prinsessens besøg var planlagt.

- Vi afventer den politiske situation, for vi vil gerne gennemføre rejserne til Kenya og Sydafrika på et senere tidspunkt, siger Ida Brix, der også fortæller, at der er blevet brugt ressourcer på at finde et andet rejsemål for prinsessen:

- Vi har brugt en masse krudt på at finde nogle andre projekter, prinsessen kunne se. Vi har også projekter i Malawi, men også der er der store uroligheder, så det kan heller ikke lade sig gøre. Projekterne i Kenya er unikke, så det er dem, vi gerne vil vise prinsessen og offentligheden, siger hun videre.