Den første jul som ægtepar i Frankrig, bliver næppe fejret med juleand på spisebordet i Paris. For prins Joachim og prinsesse Marie har andre planer.

Det fortalte en smilende og velklædt prinsesse Marie, da hun torsdag eftermiddag var en tur ude på Nordre Toldbod i København, hvor Folkekirkens Nødhjælp afholdt deres julearrangement.

Prinsesse Marie har været protektor for Folkekirkens Nødhjælp siden 2011, og derfor var hun inviteret med til arrangementet, hvor organisationens partnere blev takket for støtten til at bekæmpe fattigdom.

Efter arrangementet, der bød på både taler samt et festligt sangindslag af Laura Kjærgaard – også kendt som Laura fra Xfactor - der sang, mens Claus Pilgaard - også kendt som Chili-Klaus - spillede klaver, stillede prinsesse Marie velvilligt op til nogle spørgsmål fra pressen.

Prinsesse Marie var torsdag en tur ude på Nordre Toldbod for at deltage i Folkekirkens Nødhjælps julearrangement.
Prinsesse Marie var torsdag en tur ude på Nordre Toldbod for at deltage i Folkekirkens Nødhjælps julearrangement.
Vis mere

Prinsessen fortalte blandt andet, at Folkekirkens Nødhjælp betyder meget for hende, og at hun er stolt af at være protektor for organisationen.

»Det betyder rigtig meget for mig. Det betyder rigtig meget at rejse med Folkekirkens Nødhjælp og se deres arbejde, og jeg har altid haft en fantastisk oplevelse, lød det fra prinsessen, der også morede sig over, at pressen spurgte ind til hendes planer for julen.

»I er nysgerrige«, lød det grinende fra Prinsesse Marie.

Prinsesse Marie og prins Joachim flyttede sammen med deres to fællesbørn, prinsesse Athena og prins Henrik, i sommer til Paris, hvor Joachim er ved at tage en militær lederuddannelse.

Prinsesse Marie fik blandt andet overrakt en signeret 'Giv en ged'-plakat.
Prinsesse Marie fik blandt andet overrakt en signeret 'Giv en ged'-plakat. Foto: Silla Bakalus
Vis mere

Derfor kunne det være nærliggende at tro, at parret holder jul i Frankrig. Men det er der tilsyneladende ingen planer om:

»Jeg tror, at vi holder jul i Danmark,« lød det fra fra den travle prinsesse.

På tre dage har prinsesse Marie nemlig deltaget i tre arrangementer under sit besøg i Danmark.

Tirsdag var hun en tur på forlaget Gyldendal, hvor hun var med til lanceringen af en kogebog om madspil, som hun er medforfatter til.

Prinsesse Marie deltog onsdag ved en 'Stop madspild'-middag på den svenske ambassade.
Prinsesse Marie deltog onsdag ved en 'Stop madspild'-middag på den svenske ambassade.
Vis mere

Bogen er skrevet sammen med flere kendte kokke som Michel Michaus og Timm Vladimir.

I bogen fortæller prinsessen blandt andet, at hun har fået kærligheden til mad fra sin mor:

»Hun er mit forbillede, og hendes tilgang til mad bringer jeg videre til mine børn,« skriver prinsessen i forordet, hvor hun også afslører, at prinsparret altid fryser mad ned for at forhindre madspil.

Onsdag var prinsesse Marie ude til en middag med fokus på madspil på den svenske ambassade sammen med en masse celebre gæster.

Prinsesse Marie var smilende og i godt humør.
Prinsesse Marie var smilende og i godt humør. Foto: Silla Bakalus
Vis mere

Middagen ’Annual International Stop Wasting  Food Dinner 2019 blev lavet af ’god overskudsmad’.

Lørdag har prinsesse Marie et sidste officielt punkt på programmet – juleudstillingen’Jul på Schackenborg’ - inden hun vender hjem mod Frankrig igen.

B.T. har forespurgt Kongehuset, om prins Joachim også er på besøg i Danmark.

Ifølge Kongehuset har han ingen officielle forpligtelser herhjemme i denne uge, men hvorvidt prinsen er på privat besøg i Danmark, har B.T. ikke kunnet få oplyst.