Prinsesse Marie havde tid til et par hurtige spørgsmål, da hun onsdag forlod Odense, efter hun havde åbnet Landsforeningen Autismes nationale konference 'SIKON'.

Her blev prinsessen spurgt ind til, hvordan hun havde det med den kommende flytning med sin mand og to børn til Washington, D.C. til sommer.

Prins Joachim fortsætter i sin militære løbebane, når han til sommer skal være forsvarsindustriattaché ved den danske ambassade.

»Det er et spændende nyt kapitel, og vi glæder os rigtig meget til Washington,« fortalte en smilende prinsesse Marie den fremmødte presse.

Prinsessen satte ikke mange ord på flytningen, men gjorde det klart, at det bliver helt anderledes end nu, hvor familien har base i Paris.

»Det bliver et nyt liv, og det er meget spændende.«

Prinsesse Marie blev også spurgt til, hvordan børnene grev Henrik og komtesse Athena har det med, at de skal skifte det franske ud med det amerikanske.

»De ved ikke rigtig endnu (hvordan de har det red.), men jeg tror, de glæder sig,« forklarede prinsesse Marie.

Prinsesse Marie fortalte, at børnene nok ikke helt har tænkt så meget over flytningen til USA endnu.
Prinsesse Marie fortalte, at børnene nok ikke helt har tænkt så meget over flytningen til USA endnu. Foto: Mischa Schoemaker
Vis mere

Inden flytningen får familien dog tid til at fejre en stor begivenhed i Paris, hvor grev Henrik 18. maj skal konfirmeres i den danske kirke.

Det er noget, som den unge greve ser meget frem til, fortalte den stolte mor.

»Det føles rigtig godt, det er meget rørende (at han skal konfirmeres, red.), og det bliver en festlig dag, og det er Henriks ønske at afholde konfirmationen i Paris,« forklarede hun.

Ved konfirmationen deltager kronprinsparret og deres børn.

Dronning Margrethe har gennem Kongehusets kommunikationsafdeling meldt ud, at hun ikke deltager i konfirmationen.

Det skyldes, at Dronningen efter sin rygoperation har skåret ned for flere aktiviteter, mens hun er i gang med sin genoptræning.