Prins Joachim, prinsesse Marie og deres fælles børn trækker til sommer teltpælene op og flytter til byernes by, Paris. Og det bliver noget af en omvæltning for prins Henrik og prinsesse Athena.

»Det er selvfølgelig lidt svært for børnene, at de skal skifte det hele, men de glæder sig. Det bliver en spændende udfordring,« siger prinsesse Marie til Se og Hør.

Prins Henrik er ni år, og prinsesse Athena er syv. Derfor skal de begge begynde i fransk skole, mens deres far går på den den øverste af de franske militære uddannelser, École Militaire, fra september til sommeren 2020.

Selvom en sådan omvæltning kan være udfordrende for en hvilken som helst familie, har børnene dog en fordel ved, at hverken sproget eller kulturen ligger langt fra det, de er vant til.

Gallapremie på LEGO Filmen 2. Til gallaen deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie sammen med deres børn Prins Henrik og Prinsesse Athena. Vis mere

Deres far, prins Joachim, er jo som bekendt halvt fransk og taler sproget flydende, mens prinsesse Marie er franskmand og er født og opvokset i netop Paris.

Derfor glæder hun sig også til at flytte midlertidigt tilbage. I Paris kommer hun nemlig til at se en del mere til sin far, Alain Cavallier, som stadig bor i byen.

Men hvad skal prinsessen så lave, mens hendes børn og mand sidder på skolebænken?

Ikke ret meget uden for hjemmet, fortæller kongehusekspert Søren Jakobsen til Se og Hør.

Gallapremie på LEGO Filmen 2. Til gallaen deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie sammen med deres børn Prins Henrik og Prinsesse Athena. Vis mere

Prinsessens rolle bliver primært at være hjemmegående husmor, hvor hun skal sørge for, at der er ro og orden, så prins Joachim kan koncentrere sig om sine studier.

Dog vil hun stadig have sine protektioner og samarbejdspartnere, som hun fortsat skal tage hånd om, fortalte Lene Balleby, som er kommunikationschef i kongehuset, da parrets kommende flytning blev offentliggjort.

Både prinsesse Marie og prinsen vil formentlig blive inviteret til flere arrangementer gennem den danske ambassade, da der ifølge kongehuseksperten nok er nogle indflydelsesrige franske folk, der ønsker at lære prinseparret bedre at kende.

At prins Joachim og prinsesse Marie vil være mindre at se i Danmark til de officielle arrangementer, er til gavn for kongehuset, har Søren Jakobsen tidligere forklaret til B.T.

Det vil nemlig give plads til kronprinsesse Mary og kronprins Frederik, så de kan sætte sig i stilling til at overtage regentposten en dag.