Der er oplevelser, der ikke er til at ryste af sig. Dem fik prinsesse Marie i rigt mål, da hun som protektor for Folkekirkens Nødhjælp besøgte fattige mennesker i Etiopien.

Prinsesse Marie glemmer aldrig sit besøg i Etiopien i januar, hvor hun fik foræret en ged af en fattig familie

Og det lagde prinsessen ikke skjul på, da hun tirsdag igen tænkte tilbage på sine dage i det fattige og nødlidende land Etiopien.

» Selv om det er næsten et år siden, kan jeg tydeligt huske hvert eneste ansigt, jeg mødte, som om det var i går«, indledte prinsesse Marie sin tale efter lidt fumlen med mikrofonen på Schæffergården i Gentofte.

Her holdt Folkekirkens Nødhjælp sit årlige julearrangement, hvor organisationen takker dets honoratores og andre samarbejdspartnere for i år.

På et klart og tydeligt dansk, hvor Maries humor på trods af det alvorlige emne, alligevel skinnede igennem, fortalte hun, hvordan de få dages ophold havde gjort et uudsletteligt indtryk.

Mens Marie fortalte om sit ophold, blev der bag hende vist et diasshow fra prinsessens besøg. Men hvad Marie ikke havde opdaget, var, at hun selv skulle styre diasshowet på en computer.

Og selv om hun var nødt til at stoppe sin tale for at få computeren til at virke, bragte det hende overhovedet ikke ud af fatning. I stedet lød der en lavmælt mumlen fra talerstolen, intil Marie ligefremt udbrød: »Det er min ged«, som straks fik latteren til at bølge gennem lokalet sammen med prinsessen.

For prinsesse Marie fik nemlig en ged foræret af landsbyen Jibri, da hun var på besøg for at se, hvordan et vandindvindingsprojekt har givet nyt håb for beboerne. Eftersom det var en gave, blev geden transporteret med til hotellet, hvor den overnattede, indtil den blev givet til en fattig familie.

Efter sin tale bekræftede Marie overfor BT, at hun har mod på at besøge andre fattige lande med Folkekirkens Nødhjælp. Men hun ville ikke afsløre, hvilke lande det drejer sig om.