Prinsessen bad selv om at blive protektor for Landsforeningen Autisme

For halvandet år siden blev prinsesse Marie protektor for Landsforeningen Autisme.

Men hvor det normalt er foreningerne, som henvender sig til kongehuset og anmoder et af dets medlemmer om at blive protektor, er det denne gang den omvendte verden.

- Prinsesse Marie bad specifikt om lov til at blive protektor for os, fortæller Morten Carlsson, der er formand for foreningen.

Han er meget glad for, at foreningen har fået Marie som protektor, og roser især prinsessen for hendes evne til at omgås børnene.

- Det kræver en særlig empati, og det har Marie til overmål vist, at hun har, siger Morten Carlsson.

Det er ikke så underligt, at Marie har de særlige evner, der skal til for at komme i kontakt med børnene. For selv om man er kongelig, kan man blive ramt af de samme problemer, som for eksempel forældre til børn med autisme har. 

Det ved Marie alt om.

- Jeg har autisme i min nære familie, derfor ved jeg, hvor hårdt og hvor svært det er. Det er et handicap, der rammer hele familien, fortæller prinsesse Marie til bt.dk.

Dog vil hun ikke fortælle, hvem i den nære familie, som har lidelsen. Til gengæld fortæller Marie, at det ikke kun er fra den nære familie, hun har fået lidelsen ind på livet.

- Jeg har mange venner, som har børn med autisme. Og jeg synes ikke, lidelsen er kendt nok. Det synes jeg, er meget vigtigt at få udbredt, fortæller prinsesse Marie til BT som bevæggrund for, hun bad om at blive foreningens protektor.