Prinsesse Madeleine prioterer at være en nærværende mor, mens hendes børn er små.
Prinsesse Madeleine prioterer at være en nærværende mor, mens hendes børn er små. Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Den svenske prinsesse Madeleine er ofte blevet kritiseret for at lave for lidt for det svenske kongehus, men prinsessen har bevidst valgt at have færre royale forpligtelser, mens hendes børn er små, så hun kan være der mere for dem.

Det fortæller prinsessen i et større interview med den svenske avis Expressen.

Hun forstår til dels godt den kritik, der af og til har været af hende, men omvendt har hun også valgt at investere sin tid i sine børn, mens de er helt små. Når børnene er blevet ældre, vil hun påtage sig flere royale forpligtelser, forklarer hun til avisen.

SWEDEN-ROYALS/

Madeleine har tidligere forklaret i det svenske tv-talkshow 'Skavlan', hvordan hendes forældre sjældent var hjemme gennem hendes opvækst, fordi de havde så mange royale forpligtelser at se til. Og selvom prinsesse Madeleine selv beskriver sin opvækst som kærlig, vil hun gerne selv være der mere for sine egne børn.

»Jeg synes, det er meget vigtigt at være en nærværende mor, hvis jeg kan. Men det er helt sikkert en balancegang. Med tiden vil jeg påtage mig mere. Men det er ikke sådan, at jeg ikke laver noget overhovedet,« siger prinsesse Madeleine til Expressen, da avisen møder hende i London, hvor hun er bosat med sin mand, forretningsmanden Chris O'Neil og deres to børn, Leonore på to år og Nicolas på et år.

SWEDEN-ROYAL-WEDDING

Modsat medlemmerne af det danske kongehus modtager prinsesse Madeleine ikke fuld apanage, men får derimod penge for de konkrete opgaver, hun udfører for kongehuset. Af samme grund har prinsesse Madeleine formelt set heller ingen forpligtelse til at repræsentere det svenske kongehus.

Selvom prinsessens hovedfokus i øjeblikket er på familien, afslører prinsesse Madeleine dog over for Expressen, at hun arbejder på en børnebog, som hun efter planen skal bruge det næste år på.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.