Det kan være farligt at lege med sine børn. Man kan hurtigt få en finger i øjet, en fod i hovedet eller bare være uheldig og falde i kampens hede. Og det gælder også, når man er kongelig. 

Tilbage i 2016 var det kronprins Frederik, der kom til skade efter vild leg med sine børn, og nu er det så den engelske prinsesse Kate, der har gjort ham kunsten efter.

Ligesom Kronprinsen er prinsesse Katherine – kaldet Kate – kommet til skade under leg på en trampolin med sine børn derhjemme.

Det skriver Sky News, efter prinsessen dukkede op til et arrangement med to indbundne fingre.

Her kan man se, at Kate har en skinne på to af sine fingre.
Her kan man se, at Kate har en skinne på to af sine fingre. Foto: Neil Hall/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

Og måske er det ikke så overraskende, at det netop var Kate der – ligesom Frederik – var på trampolinen. Hun er nemlig – ligesom den danske kronprins – meget sporty, da hendes forældre lagde vægt på, at hun og hendes søskende fik meget motion.

»Som en familie var vi meget aktive. Og jeg kan huske, hvordan vi var aktive, og brugte vores kroppe, hvad enten det var gåture, vandreture ved de skotske søer eller svømning i en tidlig alder,« fortalte hun ifølge Sky News, da hun for nogle dage siden fik sig en offentlig snak med den tidligere rugbyspiller Mike Tindall,

Prinsesse Kate kan dog glæde sig over, at hendes trampolinskade er noget mindre alvorlig, end den kronprins Frederik fik lavet.

Mens Kate kan nøjes med et par fingre, der har brug for en skinne, så var det noget værre med kronprinsen, der måtte gå rundt med en halskrave i 12 uger, efter han have pådraget sig en fraktur i halsrygsøjlen.

Kronprins Frederik med halskrave.
Kronprins Frederik med halskrave. Foto: Jean-Christophe Bott/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

Kronprinsens skade kom, da han hoppede på en trampolin med sin ældste søn, prins Christian.

Skaden førte til, at kronprins Frederik måtte opgive at deltage i en reception for danske OL- og paralympiske atleter, som dronning Margrethe derfor måtte klare alene.

Det fik dronningen til at komme med en stikpille til sin voksne søn.

»Når man hopper i trampolin, når man er fyldt næsten 50, så er det måske ikke så mærkeligt, at det går galt. Men han har det godt, men han må bare ikke lege med her,« lød det fra dronningen ifølge TV 2.

Majestæten morede sig desuden på kronprinsens bekostning ved at konstatere, at han nok ærgrede sig både 'blå og gul og grøn' over ikke at kunne deltage ved arrangementet.