Selvom man tilhører den royale familie, så kan man stadig få slettet sin profil på Instagram.

Det må den norske prinsesse Märtha Louise sande, efter at hun har fået slettet sin profil på det populære sociale medie.

Den seneste halvanden måneds tid har prinsessen regelmæssigt været aktiv på profilen @iam_marthalouise, som nu er væk sammen med alle profilens billeder og følgere, skriver det norske medie VG.

‘Linket, du har fulgt, kan være beskadiget, eller siden er muligvis blevet fjernet.’ står der, når man forsøger at tilgå prinsessen Märtha Louises Instagram-profil.

Ifølge prinsessens manager, Carina Scheele Carlsen, skal årsagen til den forsvundne profil findes i Instagrams retningslinjer, fortæller hun til mediet.

Det sociale medie kan nemlig deaktivere profiler, som de mener, bryder med fællesskabsreglerne og anvendelsesvilkårene, hvilket Carina Scheele Carlsen mener, er tilfældet i denne sammenhæng.

»De tror altså ikke på, at dette er Norges prinsesse,« siger hun til mediet.

En mulig årsag til at Instagram skulle tvivle på profilens autencitet, kan hænge sammen med, at prinsesse Märtha Louise allerede har en officiel profil på Instagram, der bruges, når hun repræsenterer det norske kongehus og i private sammenhænge.

Prinsesse Märtha Louise og kæresten Durek Verrett.
Prinsesse Märtha Louise og kæresten Durek Verrett. Foto: Carlos Diaz
Vis mere

Men da hun i starten af august offentliggjorde, på Instagram, at hun fremover ikke ville bruge prinsessetitlen i kommercielle sammenhænge, oprettede hun i stedet den nye Instagram-profil.

Fravalget af den royale titel i kommercielle sammenhænge kom ovenpå længere tids kritik af prinsessen, der blandt andet gik på, at hun brugte titlen under en foredragsturne med sin kæreste, den amerikanske shaman Durek Verrett, kaldet 'Prinsessen og shamanen.'

Prinsessens manager oplyser til VG, at de arbejder på at få profilen tilbage på det sociale medie. Instagram selv er ikke vendt tilbage på mediets henvendelser.

Den nu slettede profil havde over 20.000 følgere. Prinsesse Märtha Louises officielle Instragram-profil @princessmarthalouise har over 136.000 følgere.