Mandag blev prins Harry og Meghan Markle forældre til en lille søn, og tirsdag sendte prins William og hertuginde Kate deres første offentlige lykønskninger til parret.

Prins William gjorde det klart, at hans lillebror nu bliver en del af en helt særlig - og ikke altid lige sjov klub.

»Jeg er meget glad for at byde min bror velkommen til foreningen for søvnmangel, som man er en del af som forældre,« sagde prins William med et smil til Reuters.

Han lagde dog heller ikke skjul på, at han er ekstremt glad på sin lillebrors vegne.

»Vi er naturligvis henrykte, og vi glæder os til at se dem i løbet af de næste dage, når tingene har stilnet lidt af,« lød det fra den nybagte onkel.

Adspurgt, om han har nogle gode råd til det nybagte forældrepar, var prins William dog noget mere privat.

»Jeg har masser råd, men nu ønsker jeg ham alt det bedste, og jeg håber, at de i de næste par dage kan nyde at have en nyfødt i familien,« sagde den 36-årige prins, der selv er far til tre.

Hertuginde Kate var også lutter smil, da hun lykønskede de nybagte forældre, og så afslørede hun, at der særligt er én ting, hun ser frem til i den kommende tid.

Prins William og hertuginde Kate lykønskede tirsdag prins Harry og Meghan Markle med deres nyfødte søn.
Prins William og hertuginde Kate lykønskede tirsdag prins Harry og Meghan Markle med deres nyfødte søn. Foto: POOL
Vis mere

»Vi glæder os til at møde ham og finde ud af, hvad hans navn skal være, det er virkelig spændende for dem begge to,« sagde hertuginde Kate.

Hun forklarede samtidig, at den næste tid nok bliver en smule overvældende for prins Harry og Meghan Markle - særligt fordi de er førstegangsforældre.

Meghan Markle fødte mandag morgen klokken 05.26 det lille nye royale familiemedlem, der ved fødslen vejede 3,26 kilo.

Prins Harry lagde mandag ikke skjul på, at han var en mere end glad far.

Prins William og hertuginde Kate lykønskede tirsdag prins Harry og Meghan Markle med deres nyfødte søn.
Prins William og hertuginde Kate lykønskede tirsdag prins Harry og Meghan Markle med deres nyfødte søn. Foto: POOL
Vis mere

»Jeg er så utrolig stolt af min kone. Og, som alle fædre og forældre vil sige, så er ens barn helt fantastisk, men det her lille væsen er fuldstændig til at dø over, så jeg er fuldstændig henrykt,« lød det fra prinsen, da han stillede sig op foran en ventende presse i Windsor mandag.

I samme ombæring fortalte prins Harry, at han og Meghan ville vise deres nyfødte søn frem for offentligheden en af de nærmeste dage.

»Vi vil se jer allesammen om cirka to dage som planlagt, som en familie, for at dele det her med jer, så alle kan se babyen.« sagde Harry mandag.

Det vides endnu ikke, hvad barnet skal hedde.