Mens prins William snakkede med de unge skolepiger om sin afdøde mor, fik hertuginde Kate stor ros for sin kjole under deres besøg på en pakistansk pigeskole.

Prins William og hertuginde Kate er i øjeblikket på et fem dage langt besøg i Pakistan, hvor de blandt andet skal høre om kvinders muligheder for at uddanne sig i landet.

Undervejs kom de tirsdag forbi pigeskolen Islamabad Model College, som indskriver piger fra børnehaveklasse til sjette klassetrin.

Og her havde den 37-årige prins en rørende ordveksling med de unge piger.

Prins William havde et kvikt svar, da han fik at vide, at skolepigerne var stor fan af hans mor.
Prins William havde et kvikt svar, da han fik at vide, at skolepigerne var stor fan af hans mor. Foto: AAMIR QURESHI
Vis mere

Omend det er 22 år siden, at hans mor, prinsesse Diana, døde, så skulle de unge skolepiger angiveligt have været store fans af hende, fik prins William at vide.

Til det svarede han med et stort smil:

»Var I virkelig? Åh, det er så sødt af jer. Jeg var også stor fan af min mor. Hun var her tre gange. Jeg var ret lille.«

Det er 13 år siden, det britiske kongehus sidst besøgte landet, skriver Daily Mail.

I 1996 var det repræsenteret ved prinsesse Diana, som døde under tragiske omstændigheder året efter.

Om det er tilfældigt eller bevidst vides ikke, men flere royale fans mener, at hertuginde Kate havde valgt at hylde sin afdøde svigermor under besøget.

Ved sin ankomst til landet mandag aften bar hun en kjole af Dianas yndlingsdesigner Catherine Walker, som også stod bag den kreation, som prinsesse Diana havde på under sit eget besøg i 1996.

På pigeskolen havde hun skiftet den ud med en traditionel blå kurta, som børnene roste.

Prins William og hertuginde Kate er i øjeblikket på besøg i Pakistan. Her mødes de med Pakistans premierminister, Imran Khan, i hovedstaden Islamabad.
Prins William og hertuginde Kate er i øjeblikket på besøg i Pakistan. Her mødes de med Pakistans premierminister, Imran Khan, i hovedstaden Islamabad. Foto: POOL
Vis mere

»Hun er meget smuk. Hendes kurta var smuk. Det er vores lands kjole. Hun så meget smuk ud, og vi var rørte over, at hun havde den på,« blev der ifølge Daily Mail sagt under besøget.

Hertuginde Kate holdt sig også til en traditionel klædedragt, da hun senere mødtes med Pakistans premierminister Imran Khan.

Denne gang var hun iført en græsgrøn kreation.

Imran Khan, der er tidligere cricket-spiller, var en god ven af prinsesse Diana.