Fra Danmark er prinsesse Benedikte repræsenteret.

Men når der denne tirsdag er mindehøjtidelighed for den forhenværende kong Konstantin af Grækenland, bliver det uden den britiske prins William.

Prinsen har på dagen meldt afbud af 'personlige årsager', skriver nyhedsbureauet PA.

Mindehøjtideligheden for den tidligere græske konge holdes ellers nær prins Williams hjem.

Prins William af Storbritannien har måttet melde afbud i sidste øjeblik til en royal mindehøjtidelighed nær sit hjem.
Prins William af Storbritannien har måttet melde afbud i sidste øjeblik til en royal mindehøjtidelighed nær sit hjem. Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

Det er nemlig i St. George-kapellet i slottet Windsor.

Prinsens far, kong Charles, har tidligere måtte melde afbud til mindehøjtideligheden på grund af sin nylige kræftdiagnose.

Også prins Williams hustru har den seneste tid været indlagt på grund af en operation i maven.

Det vides endnu ikke, hvad den britiske prinsesse Kate fejler, eller om det er hendes sygdom, der er den personlige årsag bag prins Williams afbud.

Dronning Camilla vil dog fortsat repræsentere det britiske kongehus til den græske konges mindehøjtidelighed, hvor flere europæiske kongelige vil være til stede.

Den tidligere kong Konstantin af Grækenland var gift med den danske prinsesse Anne-Marie, der var hans dronning og er søster til danske dronning Margrethe.
Den tidligere kong Konstantin af Grækenland var gift med den danske prinsesse Anne-Marie, der var hans dronning og er søster til danske dronning Margrethe. Foto: Odd Andersen/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Kong Konstantin af Grækenland gik bort i januar sidste år, men tirsdag hædres og mindes den tidligere konge, der sad på tronen, da monarkiet i Grækenland blev afskaffet i 1973.

Kong Konstantin var frem til sin død gift med sin danske dronning Anne-Marie, der er søster til dronning Margrethe og prinsesse til Danmark.

Det tidligere kongepar af Grækenland boede gennem livet i både Rom og London, men flyttede i de senere år tilbage til Grækenland.

Hør seneste afsnit af B.T.s royale podcast 'Kongehuset bag kulissen' herunder.