I videoen foroven kan du se prins Nikolai på catwalken.

Fra kostskole til modeljobs til militæret. Sidste år blev prins Nikolai 18 år, og han er allerede godt i gang med at skabe sig et voksenliv, som ikke kommer til at inkludere apanage.

Til sommer bliver prinsen student fra Herlufsholm Kostskole, hvor han i øjeblikket går i 3.g, og modsat andre nye studenter, der tager et sabbatår, er han allerede på vej videre.

For nylig bestod prins Nikolai nemlig optagelsesprøven til uddannelsen som reserveofficer. Det bekræfter Kongehuset over for BT i en mail:

‘Kongehuset kan bekræfte, at H.H. Prins Nikolai er optaget på Hærens Sergentskole i Varde og vil starte sin uddannelse til sommer.’

Det betyder, at prinsen har været igennem og bestået flere forskellige prøver blandt andet en skriftlig prøve, en fysisk prøve, en personlighedstest, en intelligenstest og en samtale med en psykolog.

Fra kostskole til kaserne

Prins Nikolai skifter derfor til sommer kostskolen i Næstved ud med kasernen i Varde, som ligger i Sydjylland.

Dermed vender han tilbage til det område, hvor han som barn er vokset op og har gået i børnehave, dengang familien boede på Schackenborg Slot i Møgeltønder.

Uddannelsen starter den 1. august , så prinsen har lige en sommerferie, hvor han kan nå at fejre sin studentertid, inden virkeligheden igen kalder, og der bliver råbt ‘kæft, trit og retning’ på kasernen.

Modelkarriere på pause?

Prinsen, der modsat sin far ikke kommer til at modtage apanage, blev allerede set i aktion i sit første voksenjob, da han i februar dukkede op på Burberrys catwalk under modeugen i London.

Siden kom det frem, at han var blevet model hos det danske modelbureau Scoop Models, men hvad optagelsen på Hærens Sergentskole betyder for hans modelkarriere, er der i øjeblikket ingen forlydender omkring.