Kongehusets prins Nikolai fylder 19 år i dag. I den forbindelse har kongehuset udgivet et helt nyt billede af prinsen.

For præcis 19 år siden blev Danmark en prins rigere, da prins Joachim og daværende prinsesse Alexandra kunne byde velkommen til deres første barn på Rigshospitalet i København.

Siden er prins Nikolai, hvis fulde navn er Nikolai William Alexander Frederik, vokset op og har allerede besluttet sig for, i hvilken retning voksenlivet skal tage ham.

Tidligere på sommeren blev prins Nikolaj student ved Herlufsholm Kostskole.

Ikke længe efter kunne prinsen fortælle, at han, når sommeren er ovre, ville begynde en uddannelse inden for det militære:

»Der var et ønske i familien om, at jeg tog i hvert fald værnepligten derinde. Så tænkte jeg, at det vil jeg bygge videre på med en lidt længere militæruddannelse,« fortalte prins Nikolai til Euroman.

Prins Nikolai, der er nummer syv i den danske arvefølge og har titlen 'prins af Danmark og greve af Monpezat', er optaget på Hærens Sergentskole i Varde, hvor han fra 1. august vil starte en toårig uddannelse til reserveofficer.

Der er tradition for, at mandlige medlemmer af kongehuset får en militæruddannelse, og både prins Joachim og kronprins Frederik er begge uddannet fra Hærens Sergentskole.

Prins Nikolai blev konfirmeret i Fredensborg Slotskirke. Her sammen med resten af familien.
Prins Nikolai blev konfirmeret i Fredensborg Slotskirke. Her sammen med resten af familien. Foto: Torkil Adsersen
Vis mere