De 5 Gaarde er ved at blive en lille solid forretning for Prins Joachim og de andre godsejere. Årsresultatet næsten fordobles.

Prins Joachim viser talent som dynamisk erhvervsmand. Sammen med de øvrige medejere af handelsvirksomheden De 5 Gaarde har Prins Joachim således næsten fordoblet årets resultat for 2007 fra 475.000 kroner til under 800.000 kroner. Det skriver Erhvervsbladet.

De 5 Gaarde blev startet tilbage i 2001, blandt andet med kartofler fra Schackenborg og pyntegrønt fra Frijsenborg. Siden er sortimentet løbende udvidet med lam og kyllinger fra Frijsenborg, ost og oksespegepølse fra Gyllingnæs, samt brød, mel og brødblandinger fra De 5 Gaarde.

Senest er De 5 Gaarde begyndt at lave øl. Øllet produceres på Harboe Bryggerierne af korn fra gårdene, og det forhandles udover i Coop Danmarks butikker også på udvalgte hoteller og restauranter.

Ifølge årsrapporten er en stor del af overskuddet opnået ved provision i forbindelse med handler med eksterne leverandører.

Ledelsen forventer, at de nuværende produkter og sortimenter forsætter i handlen hos Coop Danmark og der arbejdes ligeledes på andre salgskanaler.