Prins Joachims eventyr i det franske er ved at nærme sig enden, men om den royale familie kommer hjem til Danmark, er ikke sikkert.

Prins Joachim, prinsesse Marie og deres to fælles børn, 11-årige prins Henrik og 8-årige prinsesse Athena, flyttede i efteråret 2019 til Paris i forbindelse med prins Joachims militæruddannelse på École Militaire.

Prinsen har netop afleveret sin afsluttende hovedopgave, og hvis alt går vel, er han færdiguddannet i juni.

Både Kongehuset og prins Joachim selv har været yderst fåmælte omkring, hvad fremtiden derefter skal byde på, men i et stort interview i Billedbladet åbner prins Joachim nu en smule op.

(Arkiv)
(Arkiv) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Han afslører i hvert fald, at det bestemt ikke er sikkert, at hans og familiens fremtidige adresse vil ligge i Danmark.

»Hvem ved? Hvad fremtiden byder på, er nok for tidligt at sige noget om. Der kan ske så meget, og jeg holder optionerne åbne. Så tager vi den derfra,« svarer prins Joachim, da ugebladet spørger ham, om han kommer hjem efter endt uddannelse.

Til spørgsmålet om, hvorvidt hans nye uddannelse vil føre til et job uden for Danmarks grænser, lyder det hemmelighedsfulde svar, at 'det kunne det måske'.

Flytningen til den franske hovedstad skabte stor kritik, da det kom frem, at prins Joachim tog sine cirka 3,6 millioner kroner med i apanage.

Hvis prins Joachim vælger en fremtid i udlandet, er det højst sandsynligt slut med apanagen, og han vil derfor skulle vænne sig til et liv, hvor han ikke bliver forsørget af de danske skatteydere.

Det har kongehusekspert Søren Jakobsen tidligere vurderet over for Se & Hør.

»Han kan kun gøre krav på sin fulde apanage, hvis han kommer hjem og træder ind i kongehuset uden at have et job i udlandet,« sagde kongehuseksperten til ugebladet tilbage i marts.

»Det er jo temmelig mange penge. Han er jo på lønniveau med en direktør. Og det er ikke holdbart, hvis han kun kommer hjem til nogle få kongelige forpligtelser,« fortsatte han.

Prins Joachim, prinsesse Marie og deres to børn vendte for syv uger siden tilbage til Danmark. Det gjorde de, fordi parrets ældste barn, prins Henrik, fik vejrtrækningsproblemer i forbindelse med sin astmatisk bronkitis.

Da Rigshospitalet tidligere har stået for behandlingen af prinsens sygdom, mente forældrene, at det var bedst, han blev tjekket der, lød det fra Kongehuset i en pressemeddelelse:

'Under hensyntagen til Prins Henriks tilstand fandt forældrene det mest betryggende at søge behandling på Rigshospitalet, hvor man har fulgt Prinsen gennem flere år.'

Familien rejste i weekenden tilbage til Paris.