Prins Joachim og prinsesse Marie samt deres børn, prins Henrik og prinsesse Athena, kom mandag til Danmark at have opholdt sig i Frankrig den seneste tid.

Ved ankomst blev prins Henrik undersøgt for vejrtrækningsproblemer forbundet med astmatisk bronkitis på Rigshospitalet.

Den tiårige prins blev ligeledes testet for coronavirus. Resultatet var negativt, oplyses det i en pressemeddelelse fra kongehuset.

'Under hensyntagen til prins Henriks tilstand fandt forældrene det mest betryggende at søge behandling på
Rigshospitalet, hvor man har fulgt prinsen gennem flere år,' lyder det endvidere.

Familien opholder sig efter hjemkomsten på Amalienborg, og dermed er alle de mest fremtrædende medlemmer af den danske kongefamilie atter samlet på dansk jord.

12. marts vendte således også kronprinsparret og deres børn hjem fra deres ophold i Schweiz.

'Kronprinsparret finder det mest naturligt at vende hjem og stå sammen med danskerne i en tid, der kræver meget af alle, og hvor der ligger et fælles ansvar for at passe på hinanden,' lød det i den forbindelse fra kongehuset.

Netop budskabet om at stå sammen - hver for sig - forsøgte dronning Margrethe da også at sprede, da hun helt ekstraordinært holdt tale for den danske befolkning 17. marts.

»Hvad vi gør, og hvordan vi handler i disse dage, kan blive aførende for, hvordan situationen udvikler sig i de nærmeste uger,« sagde hun blandt andet og sendte også kærlige tanker til danskere i udlandet.

Og i udlandet - nærmere betegnet Paris - sad Dronningens søn således sammen med sin hustru og deres børn.

Der havde de været bosat siden juli 2019, da prins Joachim skulle starte på den meget prestigefyldte lederuddannelse på det franske militærakademi Ècole Militaire. I samme forbindelse startede prinseparrets børn på en international skole.

Begge uddannelsesforløb er således blevet afbrudt som følge af den aktuelle coronakrise, der mere eller mindre har lukket den franske hovedstad - og resten af landet - ned.