Døden kan man ikke undgå. Det lærte Prins Joachim i 1988, da han var involveret i en alvorlig bilulykke, der kunne være endt helt galt og have ændret hele tronfølgen i Danmark. Episoden sidder stadig i ham, men i dag har den 46-årige prins lært at håndtere det takket være sin far, Prins Henrik.

Det fortæller Prins Joachim i et stort interview i det nye nummer af Euroman.

Ulykken skete i Frankrig tæt på regentparrets vinslot i landsbyen Caix. Prins Joachim sad bag rattet, men da han ville undvige en modkørende bil, mistede han kontrollen over sin Peugeot 205, der rullede ned af en skrænt. På bagsædet sad kronpris Frederik med vennen Peter Heering.

»De to bagsædepassagerer blev slynget ud, og den ene landede i et brombærkrat med ryggen forrest. Bilen blev totalskadet, men vi var svineheldige. Vi slap samlet set med et brækket kraveben, et par bøjede ribben og torne forskellige steder. Den oplevelse sidder stadig i mig. Det er så lidt, der skal til,« siger Prins Joachim i interviewet med Euroman.

Alvorlige miner hos kongefamilien efter kronprins Frederik og prins Joachim sammen har været involveret i en trafikulykke. (Arkivfoto, 25. august 1988).
Alvorlige miner hos kongefamilien efter kronprins Frederik og prins Joachim sammen har været involveret i en trafikulykke. (Arkivfoto, 25. august 1988). Foto: JØRGEN JESSEN
Vis mere

Det mest omtalte aspekt ved ulykken var efterfølgende, at to arvinger til den danske trone havde befundet sig i samme bil, da ulykken skete.

Kronprins Frederik slap dog med et brækket kraveben, mens prins Joachim kom helt uskadt derfra. Ulykken sider dog stadig dybt i ham. At den 46-årige prins i dag har lært at tackle den voldsomme oplevelse, kan han takke sin far, prins Henrik for, fortæller han til Euroman.

»Jeg tænker på døden. Hver dag. Døden undgår vi ikke. Jeg har haft nogle ubehagelige oplevelser, bl.a. bilulykken i 1988, og i stedet for at nægte at tale om dem, har jeg forholdt mig til dem. Det har jeg nok lært af min far, som altid har været meget åben omkring at tale om døden.«