Øverst ses billeder af regentparret.

Prins Joachim sætter nu ord på, hvordan det går med prins Henrik, efter nyheden i fredags om, at den aldrende prins har en godartet tumor i lungen.

Det var i forbindelse med præsentationen af bogen 'Fyrstelige måltider', hvor prins Henriks store viden om fransk gastronomi også indgår, at prins Joachim som det første medlem af Kongehuset fortalte, hvordan det går med hans 83-årige far, der stadig er indlagt på Rigshospitalet.

Hvordan har familien reageret på den forholdsvise gode nyhed om prins Henrik?

»For det første lettelse over, at det var godartet«, var reaktionen fra prins Henriks familie, da den fik meddelesen om den godartede turmor i venstre lunge.

Men det er ikke kun den godartede tumor, som prins Henrik slås med. Han har også en infektion i lungerne, som skal slåes ned, fortalte Joachim

»Nu er der så en infektion, der skal bedres også, sagde Joachim og fortsatte:

»Han er i bedring. Og det hæfter vi os ved«.

Siden søndag den 28. januar har prins Henrik været indlagt på Rigshospitalet, efter han blev fløjet hjem fra en privat ferie i Ægypten. På hospitalet har prins Henrik været indlagt på lungekirurgisk afdeling, hvor man har opdaget den godartede tumor i venstre lunge.

I fredags blev prins Henrik overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling også på Rigshospitalet, hvor han bliver behandlet for en lungeinfektion. Når behandlingen er slut, tager prins Henrik ophold på Fredensborg Slot, hvor Dronningen allerede er taget op.

Hvad med Prinsens humør?

Først trækker prins Joachim på det.

»Han er selvfølgelig svag, men set over en bred kam er humøret godt«, lød det afslutningsvist fra prins Joachim.