For godt halvanden måned siden blev prins Joachim ramt af en blodprop i hjernen.

Selv om det går fremad, er han endnu ikke helt klar til at begynde på sit nye job som forsvarsattaché ved den danske ambassade i Paris – men dagen nærmer sig.

Det oplyser kongehuset til Billed-Bladet.

»Prins Joachim er i fortsat bedring og glæder sig til i løbet af september at påbegynde sin nye funktion som forsvarsattaché,« lyder det.

Ifølge Billed-Bladet er prinsen nu tilbage i hjemmet i Paris, som han flyttede til sidste år, hvor han begyndte på den højest rangerede lederuddannelse i det franske militær ved militærakademiet Ecolé Militaire.

Til B.T. har kongehuset tidligere forklaret, at prins Joachim – på grund af coronaudviklingen i den franske hovedstad og de restriktioner, der er i byen af den grund – kommer til at skulle arbejde en del hjemmefra:

»Efter lægernes anvisninger vil prinsens opstart foregå stille og roligt – herunder med hjemmearbejde, som jo også er helt i tråd med den generelle arbejdssituation i Paris som følge af covid-19,« lød det i slutningen af august.

Prins Joachim befandt sig på kongefamiliens slot Château de Cayx i Cahors i Frankrig, da han 24. juli pludselig fik det dårligt og blev hastet på hospitalet i Toulouse, hvor han blev opereret for en blodprop i hjernen.

Nogle dage senere kunne kongehuset oplyse, at prins Joachim ifølge lægernes vurdering ikke får »hverken fysiske eller andre mén« som følge af blodproppen. Siden har han sammen med familien tilbragt tid på vinslottet, mens han er kommet sig.

Det var planen, at han skulle være begyndt i sit nye job som forsvarsattaché 1. september.

Prins Joachim har sønnerne prins Nikolai og prins Felix fra sit tidligere ægteskab med grevinde Alexandra. Han har sønnen prins Henrik og datteren prinsesse Athena med sin hustru, prinsesse Marie.