På lille prins Henriks første skoledag fortalte prins Joachim for første gang, hvorfor han og prinsesse Marie har valgt, at Henrik skal gå på den katolske privatskole, Sct Joseph Søstrenes Skole i Ordrup.

Det var i marts, det kom frem, at prinseparret havde valgt skole. Men hidtil har hoffet og forældrene selv været tavse om skolevalget. Men her til morgen løftede Joachim altså sløret for baggrunden for valget af skole.

»Det er en skole, som faktisk lever op til de idealer og ønsker, vi har til en skole og ikke mindst den undervisning, skolen har, som vi synes er passende. Og når den så oven i købet ligger i nabolaget, var det helt naturligt, vi valgte den,« forklarede prins Joachim.

Læs også:

Skolen ligger cirka to kiliometer fra Emiliekildevej, hvor prinseparret bor i dag, efter de sidste sommer flyttede fra Schackenborg i Møgeltønder til København. Og på bt.dks spørgsmålet om, det så er meningen at prins Henrik skal cykle i skole, nikkede prinsesse Marie.

»Det er meningen, ja,« bekræftede prinsesse Marie, mens Henriks lille ansigt strålede af forventningens glæde.

Prinsesse Marie fortalte også, at dagen i dag er en stor dag også for hende, fordi hun som mor sender sit barn i skole for første gang.

»Og også bevægende. Det er svært at forstå, han allerede er blevet seks år. Men han er så klar, »fortalte Marie og blev afbrudt af Henrik

»Men mor, man skal jo i skole, når man er seks år,« lød det snusfornuftigt fra det kommende skolebarn.

» Ja, det er rigtigt,« nikkede Marie og strøg sin søn over håret, mens pressekorpset trak på smilebåndet.

Læs også: