Siden november har prins Joachim varetaget en deltidsstilling som særlig sagkyndig for forsvaret ved siden af sine opgaver for kongehuset.

Oprindeligt hed det sig, at den 47-årige prins skulle arbejde 20 timer om ugen i sin stilling, der har til formål at gøre bedre brug af frivillige fra hjemmeværnet og soldater fra reserven i forsvaret, men det har været svært at få overblik over, hvor meget Joachim egentlig arbejder – og med hvad.

Flere medier – heriblandt også BT – har forsøgt uden held. I august modtog vi følgende svar fra Karsten Nielsen, der er pressechef i forsvaret.

»I lighed med forsvarets øvrige chefer er der ingen højeste arbejdstid,« lød det i en mail, hvor det også blev oplyst, at der ikke føres arbejdstidsregistrering for prins Joachim.

»Der er derfor ikke noget grundlag for at udarbejde et overslag over udførte arbejdstimer.«

Prinsen tager til orde

Men nu forklarer prins Joachim selv, hvordan hans arbejdstid forløber. Det sker i et interview i Børsen.

»Det er en deltidsstilling. Hvis jeg skal sætte tal på, hvor meget tid jeg bruger, så er det alt fra uger, hvor jeg ikke er her, til sidste uge, hvor jeg var på kursus hele ugen med forsvaret og havde en arbejdsuge på op imod 70 timer. Hvis jeg ikke er bortrejst, så vil jeg komme forbi kontoret et par gange om ugen som minimum for at være produktiv herinde,« fortalte prins Joachim i avisen tirsdag.

Af artiklen fremgår det, at Joachim har kontor på Kastellet i København.

Den militæruddannede prins afslører også i interviewet, at det går ham på, når han i pressen er blevet anklaget for ikke at arbejde nok.

»Der er mange, der ynder at skrive subjektivt uden at tage i betragtning, hvor meget de ved og ikke ved. Lige pludselig bliver der udbasuneret en besked om, at man er doven, dvask og lad. Det bliver man selvfølgelig berørt af. Men jeg kan kun sige, at det er absolut ikke objektiv nyhedsskildring,« forklarede han.

’Fornuftigt af Joachim’

Sune Bang, der er direktør for kommunikationsbureauet København, roser prins Joachim for at forholde sig til spekulationerne om hans arbejdsliv.

»Jeg anbefaler normalt, at man går hurtigt ud og kommunikerer proaktivt. Men det er så det, han gør nu, og det synes jeg er rigtig fornuftigt,« fastslår han til BT.