Prins Joachim er træt af den omtale, han og hans bror kronprins Frederik må lægge skuldre til angående deres forhold. Det fortæller han i et interview med B.T., hvor han for en sjælden gangs skyld sætter ord på forholdet til sin et år ældre storebror.

- Mit og Kronprinsens forhold er rigtig godt. Vi er gode brødre for hinanden. De blade, der vil sælge forsider på digterier, som er grebet ud af luften, kan skrive det, de vil. De berører ikke mig eller Kronprinsen, siger prins Joachim.

Samtalen med Joachim finder sted under hans rejse i Ghana som protektor for Care Danmark.

Midt i det store Afrika kan broderskabet virke som en biting at forholde sig til, når omgivelsernes kamp ikke handler om at beholde et tåleligt familieforhold, men at overleve.

Og prins Joachim svarer da også professionelt og afmålt, da spørgsmålet kredser omkring Frederik.

Læssede ikke af

Anderledes åben var han, da forholdet til storebror blev omtalt i bogen 'Frederik – kronprins af Danmark' i 2008. Her afslørede Joachim, hvordan han bevidst undlod at inddrage Frederik i sine private problemer med Alexandra, der senere førte til en skilsmisse.

- Jeg tror, at jeg skuffede ham meget ved ikke at bruge ham mere.

Og måske min bror følte sig lidt snydt, fordi jeg ikke delte det med ham. Men måske var det også min måde at handle på, når man står i en så ukendt situation og ikke vil vise svaghedstegn. Jeg ville ikke belemre ham med det, når han stod i sine gladeste omstændigheder og uden mulighed for at yde erfaring, sagde Joachim om brødrenes krise, der faldt sammen med Frederik og Marys bryllup.

I dag lever de to brødre fortsat hver sit liv – i hver sin egn af Danmark. Sådan er det. Og Joachim forsikrer, at forholdet er problemfrit.

Stolt onkel

- Det, der skrives i ny og næ, er ikke de faktiske forhold. Så enkelt er det. Ingen af os lader sig ryste af det, der skrives.Jeg er til gengæld stolt over, at jeg indenfor nogle måneder bliver dobbelt onkel. Jeg glæder mig til begivenheden, siger den 41-årige Joachim, der på den private front også blev udfordret tidligere i år, da hans far udgav den meget åbne og ærlige bog 'Enegænger'.

Prins Henrik forholder sig i bogen til de mange rygter, der omgiver hans person, og chokerer i bogen mange med sit syn på børneopdragelse, der fortsat indebærer muligheden for at uddele en lussing.

Bogen har også bragt nye sider af hans far frem, som han ikke kendte, afslører prins Joachim.

Sjov læsning

- Jeg synes, det er en god bog. Familien har taget godt imod den og har med interesserede læst de interviewede. Mange ting i bogen kan jeg genkende, og andre ting har jeg aldrig vidst noget om. Og det, jeg ikke vidste noget om, vil jeg ikke sige noget om. Men det er sjov læsning. Jeg opfatter min far på min måde, og det er godt, siger Joachim.