Mandag åbnede Prins Joachim sammen med sønnerne Prins Nikolai og Prins Felix udstillingen og aktiviteten 'Racersportens historie - en miniature' på Danmarks Tekniske Museum i Helsingør.

Men hvor båndet til andre åbninger tidligere er blevet klippet over med en saks, fik den racerglade fars to unge prinser mandag lov til at indvie udstillingen ved at køre snoren til åbningen over med deres legetøjs-racerbiler. Det skriver DTM i en pressemeddelelse.

Den store racer-bane, som prinserne fik lov til at køre om kap på, er lavet af Scalextric og opbygget i samarbejde med med den tidligere verdensmester, racerkører Thorkild Thyrring, der selv har en meget stor samling af Scalextric, der er elektroniske mini racerbaner og biler. 

På museet har han derfor samtidig opbygget en udstilling af Formel 1-sportens historie i miniatureformat ud af sin samling af Scalextric. Derudover bliver Le Mans-bilernes udvikling også vist ved hjælp af de små miniature-racerbiler.  

Udover at indvie udstillingen fik Prins Nikolai og Prins Felix også hver deres miniature Porsche PS Spyder med hver deres navn på, som de kan race rundt med på 'Ring Teknisk Museum', som de begge har fået racerlicens til at køre på.  

Det er i skolernes vinterferie i uge syv muligt at få lov til selv at prøve kræfter og race med nogle af Thorkild Thyrrings mini-racerbiler. Det kan man i tidsrummet fra lørdag d. 8. februar til søndag d. 16. februar fra klokken 10.30 til 12.00 og fra klokken 12.30 til 16.30.