Foto: Keld Navntoft

Selvom de prins Joachim og prinsesse Maries børn på mange måder lever et andet og mere priviligeret liv end mange af deres jævnaldrende, er prins Henrik og prinsesse Athena først og fremmest børn ligesom alle andre.

I et interview med det engelske magasin Hello! fortæller prins Joachim, at han og prinsesse Marie forsøger at give deres to børn en helt almindelig opdragelse, selvom der selvfølgelig følger nogle pligter med at have blåt blod i årerne.

»Vi har altid forsøgt at opdrage dem, så de ikke føler sig anderledes end andre børn. Selvfølgelig bliver vi nødt til at lære dem, at der er tidspunkter, hvor de kommer til stå på balkonen sammen med deres bedstemor, og der vil være en masse fotografer, som tager billeder af os. Men det er blot en del af det at være kongelig og noget du lærer at leve med,« siger prins Joachim til Hello!

ggrhbghb

H.K.H. Prinsesse Marie

Han løfter også sløret for lidt af prins Henrik og prinsesse Athenas personlighed. Seks-årige Henrik Carl Joachim Alain kalder han »virkelig sød og velopdragen«, men tilføjer så, at parrets førstefødte skam også kan »være stædig«.

Artiklen fortsætter under billedet.

H.K.H. Prinsesse Marie

Parrets fire-årige datter Athena Maguerite Françoise Marie får skudsmålet »familiens viking« af sin far. Hvad prins Joachim præcis mener med det ordvalg er uvist, men et bud kunne være, at den lille prinsesse både har ben i næsen og et særdeles højt energiniveau.

Prinsesse Marie har for nylig i et stort interview med Jyllands-Posten åbent fortalt hvordan hun og Joachim selv smører børnenes madpakke, henter og bringer dem fra skole eller institution og i det hele taget bare nyder en god film om aftenen på sofaen - præcis som så mange andre.

Artiklen fortsætter under billedet.

Billede fra i sommer af prins Joachim og prinsesse Marie med deres to børn.

»Vores dage er som mange andre børneforældres. Vi har ingen barnepige i hverdagen, så vi tager børnene op om morgenen og gør dem klar, spiser morgenmad og smører madpakker, afleverer børn og henter børn. Og midt på dagen er vi på kontoret og forbereder os til vore officielle og mindre officielle opgaver. Og hvis vi ikke har repræsentationsopgaver om aftenen, så spiser vi sammen og ser måske en film, inden vi går i seng,« fortæller prinsesse Marie i interviewet med avisen.

Nytårskur og -taffel på Amalienborg

Hun fortæller i samme ombæring, at prinsessen og prins Joachim skiftes til at stå for maden i hjemmet - og at de dermed ikke har hjælp i køkkenet.

I interviewet med Jyllands-Posten understregede hun også på, at prinseparrets hjem skal være et trygt et af slagsen for parrets to børn, prins Henrik og prinsesse Athena, men også et hjem, hvor prins Nikolai og prins Felix skal kunne lide at komme i.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.