Europas måske største bjørn er død, og den er angiveligt blevet dræbt af en prins.

Det påstår miljøorgisationen Agent Green i hvert fald.

I en officiel udtalelse langer de ud efter prins Emanuel von und zu Liechtenstein, som, de mener, har skudt bjørnen ved en fejl. Det skriver The Guardian og BBC.

Ifølge organisationen var prinsen, der bor i Østrig, på jagt i Rumænien tilbage i marts.

Her skal han have fået en tilladelse til at skyde en bestemt hunbjørn, som har skabt problemer i beboelsesområder, men han kom efter sigende til at dræbe en anden bjørn i stedet.

Her er den berømte bjørn, som angiveligt et blevet skudt af prinsen. (Foto: Agent Green)
Her er den berømte bjørn, som angiveligt et blevet skudt af prinsen. (Foto: Agent Green)
Vis mere

Og den bjørn var altså ikke hvilken som helst bjørn.

Den var nemlig en 17 år gammel og berømt bjørn ved navn Arthur, som blev vurderet til at være den største levende bjørn i Rumænien – og måske i hele Europa.

BBC og The Guardian har talt med formanden for Agent Green, Grabiel Paun, som udtaler, at de ikke er sure på prinsen, men på jægerforbundet.

»Vi har ikke en personlig agenda mod prinsen. Vi mener, at jægerforbundet gav ham for lang snor,« siger de til det britiske medie.

»Jeg undrer mig dog over, hvordan prinsen kunne forveksle en hunbjørn, der render rundt i beboelsesområder, med den største hanbjørn, som i øvrigt befandt sig dybt inde i skoven,« fortsætter han.

Den berømte bjørn blev dræbt i marts.
Den berømte bjørn blev dræbt i marts.
Vis mere

Nyhedsbureauet AP beretter, at de har set dokumenter, der bekræfter, at prins Emanuel von und zu Liechtenstein i marts fik en firedage lang jagttilladelse i det rumænske distrikt Covasna.

Dokumenterne skal angiveligt videre vise, at han 13. marts betalte 7.000 euro for at høste en 17 år gammel brun bjørn.

Prinsen har endnu ikke selv udtalt sig i sagen, som er ekstra sensibel, fordi den brune bjørn er beskyttet af EU-lovgivningen, og fordi trofæjagt har været ulovligt i Rumænien siden 2016.

Rumæniens 'National Environmental Guard' har nu indledt en undersøgelse af bjørnens død.