Prins Friso vågner måske aldrig fra sin koma. 
Prins Friso vågner måske aldrig fra sin koma.  Foto: FRANK VAN BEEK

Det var uden sin mellemste søn ved sin side, at den hollandske dronning Beatrix mandag aften abdicerede og overlod tronen til sin søn, kronprins Willem-Alexander. Johan Friso er ikke i spil til at overtage tronen efter sin bror på grund af sit ægteskab med prinsesse Mabel, som det hollandske parlament ikke godkendte.

Det er snart et år siden, at den hollandske prins, Johan Friso, blev begravet i en lavine under en skiferie i Østrig og endte i koma.

Under en tur udenfor de præparerede skibaner, blev Prins Johan Friso begravet under en lavine i 25 minutter før redningsfolk nåede frem. Han havde desuden haft hjertestop i op til 50 minutter, hvilket kan have skadet hans hjerne betydeligt.

Prins Frisos tilstand blev af lægerne dengang beskrevet som 'stabil men alvorlig', og det viste den sig at være. Nu, snart et år senere, er prinsen endnu ikke vågnet af sin koma. 

Ifølge en hollandsk tv-kanal prøver familien at komme videre efter den tragiske ulykke. Borgmesteren i Lecht, den by, hvor Johan Friso var ude for ulykken, fortæller til kanalen NOS, at dronning Beatrix sammen med sine børnebørn vil vende tilbage til stedet snarest muligt.

- Når familien kommer tilbage til Lech vil vi helt sikkert snakke om det, der skete, siger borgmesteren. 
Den hollandske kongefamilie har i mange år stået på ski i Lecht, og de vender altså tappert tilbage i år, selvom Prins Friso ikke kan være med dem. Familien plejer at tage afsted i februar, men det vides endnu ikke præcist hvornår de vil gense ulykkesstedet. 

Prins Friso er indlagt på et hospital i London. Han var i langsom bedring tilbage i november 2012, hvor han viste minimale tegn på liv, men siden da er hans situation ikke ændret. Lægerne i London kan frygte, om prinsen nogensinde vågner fra sin dybe søvn. 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.