I toppen af artiklen kan du se dronningen ankomme til Rigshospitalet tidligere søndag.

Mens kongefamilien henover weekenden har været samlet om alvorligt syge prins Henrik, håber én af prinsens nærmeste venner på at se ham rask igen snart.

Hele Danmark har holdt vejret, siden Kongehuset fredag oplyste offentligheden om, at prins Henriks tilstand er blevet forværret.

Og hjemme hos galleriejer Patricia Asbæk, der sammen med sin mand Jacob Asbæk har været nære venner af prins Henrik og dronning Margrethe gennem en menneskealder, blev nyheden om prinsens forværring da også modtaget med triste miner. Det siger 72-årige Patricia Asbæk til BT.

Galleriejer Patricia Asbæk har gennem mange år været en nær ven af prins Henrik og dronning Margrethe. Hun håber inderligt, at prins Henrik kan komme sig over sin alvorlige sygdom.
Galleriejer Patricia Asbæk har gennem mange år været en nær ven af prins Henrik og dronning Margrethe. Hun håber inderligt, at prins Henrik kan komme sig over sin alvorlige sygdom. Foto: Nikolai Linares
Vis mere

»Vi er rigtig rigtig kede af det. Sådan er det, når sygdom rammer en nær ven. Man er jo forfærdelig ked af det i sådan en situation, og vi håber det bedste for ham. Vi håber inderligt, at prinsen kan komme sig og blive rask igen,« siger Patricia Asbæk, der er mor til skuespilleren Pilou Asbæk.

Prins Henrik blev indlagt på Rigshospitalet i slutningen af januar med sygdom, der var opstået på en ferie i Egypten. Senere kom det frem, at prinsen blandt andet var undersøgt for en tumor i venstre lunge.

Patricia Asbæk går ligesom resten af Danmark og venter på nyt om prinsens tilstand, men i mellemtiden glæder hun sig trods alt over, at kongefamilien og prins Henriks nærmeste flittigt har besøgt ham ved sygesengen på Rigshospitalet.

»Vi ved ikke mere end andre, vi venter kun på, at Kongehuset skal melde nyt ud. Men vi er glade for at se, at familien er samlet omkring prinsen, det er kun godt for ham,« siger Patricia Asbæk.

Kongefamilien besøgte i samlet flok prins Henrik lørdag, og søndag har kronprinsparret og deres fire børn besøgt prins Henrik, ligesom prins Joachim, prinsesse Marie og dronningen få timer senere også lagde vejen forbi Rigshospitalet.

Kongehuset har søndag eftermiddag endnu ikke meldt nyt ud om prins Henriks tilstand.

På billedet: Dronning Margrethe forlader Rigshospitalet, hvor prins Henrik fortsat er indlagt. Søndag den 11. februar 2018.
På billedet: Dronning Margrethe forlader Rigshospitalet, hvor prins Henrik fortsat er indlagt. Søndag den 11. februar 2018. Foto: Jonas Olufson/Scanpix 2018
Vis mere