Prins Henriks gravhund Evita har angrebet og bidt en garder på Fredensborg Slot.

SE OGSÅ
 • SE BILLEDERNE: Så farlige er prins Henriks gravhunde
 • SE BILLEDERNE: Her er Margrethe og Henriks bidske hunde


 • Pinsen blev smertefuld for en ung soldat i Livgarden, skriver Ekstra Bladet i dag.

  Under en vagt på Fredensborg Slot blev han det seneste offer for prins Henriks bidske gravhunde. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var det den ældste hofhund, 11-årige Evita, der under en luftetur i den offentligt tilgængelige slotspark pludselig fik lyst til at sætte tænderne i en garder.

  - Hundene havde løbet rundt i haven og skabt sig, som de plejer, da en af dem vælger - totalt uprovokeret - at løbe hen og bide en af de vagtgående gardere i benet, fortæller Ekstra Bladets kilde.

  Med blodet løbende fra et bidsår i benet blev garderen kørt til behandling og stivkrampevaccination på Hillerød Sygehus. Ifølge Søren Østergaard, major i Livgarden, er garderen dog sluppet rimelig nådigt fra mødet med Evitas hvasse tænder. Han tilføjer, at episoden er blevet meldt til Arbejdsskadestyrelsen, fordi den unge garder var på vagt, da overfaldet skete.

  Det er ikke første gang, at en garder på vagt er blevet angrebet af de kongelige ’kamphunde’. I maj sidste år stod dengang 20-årige Nikolaj Fogh frem og berettede om, hvordan han under en vagt på Amalienborg tre måneder forinden var blevet bidt så alvorligt af prinsens hund, at det kostede ham tre ugers sygemelding.