Tirsdag meldte kongehuset ud, at prins Henrik er færdig som vinbonde. Efter mere end 40 år som vinproducent på sit elskede Chateau de Cayx i Sydfrankrig har han besluttet sig til at bortforpagte produktionen og distributionen af sine vine til et fransk firma.

Det sker på trods af at prinsgemalen gentagne gange gennem årene har udtrykt ønske om, at en af hans to sønner skulle overtage driften. Men det har hverken kronprins Frederik eller den ellers landbrugsuddannede prins Joachim haft lyst til.

Naturen og livet på landet

Og dét kommer bag på prinsernes onkel Etienne de Laborde de Monpezat.

Læs også:

»Jeg har hverken talt med Frederik eller Joachim, men jeg er lidt overrasket,« fortæller han til BT.

»Jeg ved ikke, hvorfor de ikke har lyst til at beskæftige sig med vin. Det virker ellers på mig som om, at Joachim og hans hustru Marie holder meget af Frankrig, naturen og livet på landet, så det ville være oplagt, at han ville tage sig af Cayx,« tilføjer han. Han peger på, at prinserne nok har for travlt i Danmark.

»De er glade for at komme her, har jeg indtryk af. Vi ser Joachim hver sommer, og vi har meget med dem at gøre. Det lader til, at han holder meget af landet, vores region og vinen, så jeg er lidt overrasket,« gentager den 72-årige Etienne de Monpezat.

Læs også:

Han understreger, at hans bror endnu ikke har snakket med ham om planerne om at bortforpagte produktionen af vin fra Chateau de Cayx.

Må snakke om det

Det var ellers planen, at den franske greve og hans kone, Isabelle Comoli, skulle have deltaget i dronning Margrethes fødselsdagsfest i Danmark i sidste uge, men parret var desværre forhindret, fortæller han.

»Når vi ses til sommer, må vi snakke om det,« tilføjer den høflige franskmand.

Læs også:

Etienne de Monpezat har arbejdet som journalist og fik blandt andet den eftertragtede opgave at interviewe kronprins Frederik og hans dengang forlovede Mary Donaldson i anledning af deres forlovelse i 2000 for det franske ugeblad Point de Vue. Også da prins Joachim skulle giftes for anden gang i 2008 med sin Marie, var det den franske onkel, der spurgte nevøen og hans tilkommende ud.