Det er en stor dag for den kongelige familie i det enorme hvide palæ på Emiliekildevej i Klampenborg. Lille prins Henrik, der er prins Joachim og prinsesse Maries ældste barn, skifter nemlig i dag tilværelsen som børnehavebarn ud med tilværelsen som skoleelev, når han i dag har første skoledag på Sct Joseph Søstrenes Skole i Ordrup.

Men før selve den skoledagen begyndte, stillede det royale firkløver op til spørgsmål og billeder foran deres nye hjem, som de først er flyttet ind i fornylig.

Prins Henrik var den allerførste fra den kongelige familie, der lidt genert tittede ud til pressen fra den store trappe på det imposante indgangsparti. Men det var kun et kort øjeblik, så fulgte lillesøster Athena, mor og far trop samt prinsesse Maries efterhånden aldrende hvide hund, Apple, der er af racen bichon frisé.

Læs også:

Men det, der især sprang i øjnene, var den store, røde taske, som Henrik med forventningens glæde allerede havde taget på ryggen, da han for første gang skulle svare på spørgsmål fra pressen.

»Han ville have en stor rygsæk, fortalte prinsesse Marie med et stort smil om Henriks skoletaske, der dækkede hele ryggen på sønnen.

Og selv om man godt kunne se, at der ikke var kommet skolebøger i endnu, så var tasken ingenlunde tom. Henrik fortalte nemlig beredvilligt, at han havde en madpakke med i skoletasken.

Læs også:

MONACO-ROYALS/

Den lille prins kunne heller ikke skjule, at han glædede sig rigtig meget til at komme i skole. Og så kan Sct Josep Søstrenes Skole helt sikkert forvente at få en lærevillig elev fra den kongelige familie. Henrik fortalte nemlig, at han allerede kan skrive sit navn. Og at det nok er tal, prinsen endnu har det bedst med.

»Jeg godt lide at plusse, » som det lød fra den kommende skoleelev, da han af bt.dk blev spurgt om, hvilket fag han glædede sig mest til at få i skolen i dag.

Kort tid efter var det lille pressemøde slut. For Henrik skulle jo være i skole til klokken ni, hvor han skal mødes med sin 22 nye kammerater i 0.a. Og selvfølgelig blev han fulgt i skole af begge sine forældre. Joachim og Marie skulle også møde forældrene til de andre børn i klassen på den første skoledag. Det sker over en kop kaffe, hvor skoleinspektøren blandt andet oplyser forældrene om, skolens holdning til trafikken foran skolen om morgenen og hvordan forældrene kan støtte deres børns trivsel i skolen.

Skoledagen forventes at slutte kl. 11.00. Så kan Henrik gå hjem og holde weekend. For på mandag begynder det virkelige skoleliv, hvor han skal møde fra klokken 8.10 til 13.05 hver dag.

H.H. Prins Henrik f