Prins Henrik har besluttet, at han ikke vil begraves ved siden af sin hustru - dronning Margrethe - i Roskilde Domkirke. Det blev bekræftet af kongehuset torsdag.

Indtil nu har prins Henrik været fåmælt i sagen og har kun udtalt sig gennem kongehusets pressechef. Men nu tager han selv blade fra munden. Over for Se & Hør, der har mødt prinsen på vinslottet i Cayx, fortæller han blandt andet om den overraskende beslutning, der bunder i mangel på ligestilling og respekt mellem de to.

»Det er hende, der gør mig til en nar. Jeg har ikke giftet mig med dronningen for at blive begravet i Roskilde,« siger han i interviewet med Se & Hør.

Han lægger dog vægt på, at han elsker sin kone gennem 50 år. På trods af at han meldte afbud til dronningens 75- års fødselsdag og et meget anonymt guldbryllup. Prinsen giver udtryk for, at han føler sig uretfærdigt behandlet af dronningen, som ikke har givet ham den rette titel.

Den 83-årige prins mener nemlig, at når man er mand og kone, bør man være lige - også når det angår titler. På trods af den store virak kan prins Henrik fortælle, at dronningen skal holde ferie med ham i sydfrankrig i de næste 14 dage. Han udelukker dermed en skilsmisse mellem de to.

Kongehusets pressechef, Lene Balleby, har tidligere sagt følgende til BT om prins Henriks noget opsigtsvækkende beslutning.

»Det er ingen hemmelighed, at prinsen i mange år har været utilfreds med sin rolle og den titel, han er blevet tildelt i det danske monarki. Den utilfredshed har i de senere år fyldt mere og mere. For prinsen er beslutningen om ikke at lade sig begrave ved siden af dronningen den naturlige konsekvens af, at han ikke er blevet ligeværdigt behandlet i forhold til sin ægtefælle – ved ikke at få den titel og funktion, som han har ønsket.«

Også prins Joachim har fortalt, at han var blevet informeret om sin fars beslutning for længe siden.

»Vi i familien har vidst det i noget tid, og vi er ligesom dronningen indforstået med det,« sagde han kortfattet til BTs udsendte til weekendens Copenhagen Historci Grand Prix i København.

Se et kort sammenklip af interviewet med prins Henrik her: