»Du er den eneste kongelige, jeg har kendskab til, og det er udelukkende, fordi du var med på de fantastiske nøgenbilleder fra Vegas. Da jeg så dem, tænkte jeg: 'Den mand er festlig!«

Skuespiller Dax Shepard lægger ikke en eneste finger imellem, da han i sin podcast 'Armchair Expert' konfronterer prins Harry med nøgenskandalen fra 2012.

Heldigvis for ham, viser den britiske prins sig at være villig til at tale om den. Også på en noget mere løssluppen måde end tidligere.

»Man leder vel altid efter andre mennesker, der gør noget vildt, for at man kan forsvare sin egen opførsel. Det er relaterbart,« svarer han hurtigt.

Nøgenbillederne af prinsen blev taget på et hotelværelse i Las Vegas for næsten et årti siden. Han havde spillet strip-billiard – og efter alt at dømme tabt en del.

Uden prinsens samtykke blev situationen fotograferet, og to billeder blev inden længe offentliggjort af TMZ. Fortsat uden prinsens samtykke.

Snart kunne hele verden se den dengang 27-årige prins i selskab med en topløs kvinde. På det ene billede i en omfavnelse. På det andet stod kvinden bag prinsen, der dækkede for sine kønsdele.

Hoffet gik straks til det britiske pressenævn i forsøget på at få udbredelsen stoppet. Billederne krænkede prinsens privatliv, lød argumentet.

Ikke længe, efter billederne af en nøgen prins Harry dukkede op, blev han udsendt til Afghanistan.
Ikke længe, efter billederne af en nøgen prins Harry dukkede op, blev han udsendt til Afghanistan. Foto: JOHN STILLWELL
Vis mere

Men selvom de fleste medier – heriblandt alle de britiske med undtagelse af The Sun – afholdt sig fra at dele billederne direkte, ændrede det ikke på, at de kun var et museklik væk.

Og Dax Shepard var altså en af dem, der dengang så dem.

Han husker i podcasten, at han tænkte, at prinsen – som han i øvrigt kalder en motherfucker – havde »en god krop«.

»Nu bliver det mærkeligt,« lyder svaret fra en grinende prins Harry.

Han forklarer, at billederne blev taget kort før hans anden udsendelse til Afghanistan. Og netop tiden som soldat har han da også tidligere brugt som forklaring på, hvorfor han endte nøgen og fotograferet på et hotelværelse i Las Vegas.

Fra militærbasen i Afghanistan satte han et halvt år efter offentliggørelsen nemlig for første gang ord på episoden.

»Det var nok et klassisk eksempel på, at jeg var for meget soldat og ikke nok prins,« sagde han i januar 2013 og fortsatte:

»Når alt kommer til alt, svigtede jeg mig selv, jeg svigtede min familie, og jeg svigtede andre. Men jeg var på et privat område, og derfor burde der være en hvis form for privatliv, og det burde andre respektere.«

Det er ikke længe siden, prins Harry sidst gav et opsigtsvækkende interview. Her sammen med hustru hertuginde Meghan i den varme stol hos Oprah Winfrey.
Det er ikke længe siden, prins Harry sidst gav et opsigtsvækkende interview. Her sammen med hustru hertuginde Meghan i den varme stol hos Oprah Winfrey. Foto: HARPO PRODUCTIONS
Vis mere

Selvom nøgenbillederne blot var én af flere episoder, der gav prinsen øgenavnet Dirty Harry, lader det til, at prinsen i dag er kommet videre.

I hvert fald er han i 'Armchair Expert' i stand til at joke med det hele:

»I det mindste løb jeg ikke strippende ned af The Strip,« siger han med henvisning til Las Vegas måske mest kendte gade Las Vegas Strip.

Interviewet med Dax Shepard har på flere måder vakt stor opsigt.

Dels, fordi prinsen kritiserer sin far, prins Charles, for hans opdragelse. Dels, fordi han får kaldt den amerikanske forfatnings first amendment, som blandt andet sikrer ytringsfrihed, for »skør«.

Sidstnævnte har fået flere politikere til at udtale kritik af prinsen.