Prins Harry har de seneste måneder kastet mange anklager mod det britiske kongehus. Men det er ikke nødvendigvis det hele, der er helt sandt.

Flere udenlandske medier og brugere på de sociale medier har fundet billeder, der viser, at mindst én af prinsens påstande ikke ser ud til at holde vand. Og det har sat prins Harry i et dårligt lys.

I det store interview med Oprah Winfrey i marts sagde den 38-årige prins blandt andet, at han nød, at han nu – efter at have trukket sig fra kongehuset – kunne komme ud og nyde udendørslivet med sin kone og sønnen Archie.

»Og af alle disse ting tror jeg, at det bedste for mig er at sætte ham (Archie, red.) bag på cyklen i hans lille babysæde og tage ham med på cykelture, hvilket er noget, som jeg aldrig fik mulighed for at opleve, da jeg var yngre,« lød det fra prinsen.

Prince Harry på cykeltur med familien i 1989.
Prince Harry på cykeltur med familien i 1989. Foto: Shutterstock
Vis mere

Men er det nu helt rigtigt? Ud fra billedmaterialet, som blandt andet Daily Record og Page Six har bragt, ser det ikke ud til at være helt sandt.

Britiske og amerikanske medier har således fundet flere billeder af prins Harry, der cykler som dreng. Også et enkelt billede af prinsen bag på farmand prins Charles' cykel er blevet fundet frem.

Og det har givet genlyd på de sociale medier, hvor prinsen nu anklages for at overdrive og tale usandt.

'Er der NOGET i Harry og Meghans interview med Oprah, der er sandt?' har den prisvindende britiske journalist Martin Jay blandt andet skrevet på Twitter.

Ifølge britiske medier har prinsen cyklet ganske meget i sin barndom. Her ses han med sin storebror i Kensington Gardens i London i 1993.
Ifølge britiske medier har prinsen cyklet ganske meget i sin barndom. Her ses han med sin storebror i Kensington Gardens i London i 1993. Foto: Brendan Beirne/Shutterstock
Vis mere

Mange beskylder også prinsen for at lyve, mens andre også forsvarer prinsen. De mener ikke, at det er fair at hænge ham ud, fordi han ikke kunne huske at have cyklet med sin far.

Det var i marts 2020, at prins Harry og Meghan officielt forlod det britiske kongehus. Siden har de boet i USA.

I begyndelsen af marts chokerede de det meste af verden ved at være særdeles åbenmundede i interviewet med talkshowværten Oprah Winfrey, hvor de kom med flere anklager mod kongehuset.

Blandt andet fortalte prins Harry, at han har følt sig fanget i sin tid i kongehuset, mens hans hustru, Meghan, rettede anklager om racisme mod den gamle institution.