Tirsdag blev det afsløret, at den engelske prins Harry har fået sit første job udenfor de royale mure på Buckingham Palace.

En iværksættervirksomhed i San Francisco har hyret prinsen, der i januar frasagde sig sin royale titel og dermed også sin apanage. Det skriver Mailonline.

Firmaet BetterUp har udviklet en app, der hjælper firmaer med at coache medarbejdere med psykiske problemer.

Siden januar måned har prinsen selv anvendt appen, fortæller han.

Prins Harry og Meghan under interviewet med Oprah Winfrey.
Prins Harry og Meghan under interviewet med Oprah Winfrey. Foto: HARPO PRODUCTIONS
Vis mere

Det er kun få uger siden, at Harry og Meghan i et åbenhjertigt interview med den amerikanske talkshowvært Oprah Winfrey fortalte, hvordan Meghan kæmpede med psykiske problemer og selvmordstanker, mens hun var medlem af den kongelige familie.

Til Wall Street Journal har Harry sagt følgende om sit nye job:

»På grund af samfundsmæssige barrierer, økonomiske vanskeligheder eller stigma, er mange mennesker ofte ikke i stand til at fokusere på deres mentale sundhed, før de bliver tvunget til det. Jeg ønsker, vi bevæger os væk fra ideen om, at du er nødt til at føle dig ødelagt, før du beder om hjælp'.

Harrys nye arbejdsgiver har ansat terapeuter og coaches, som via appen coacher medarbejdere hos op til flere store firmaer i både USA og Storbritannien. Blandt andet Facebook, Google, NASA, hotelkæden Hilton, Warner Brothers og oliegiganten Chevron benytter sig af firmaets ydelser.

Prins Harry og hertuginde Meghan har valgt at forlade det britiske kongehus.
Prins Harry og hertuginde Meghan har valgt at forlade det britiske kongehus. Foto: NIKLAS HALLE'N
Vis mere

Prins Harry er uddannet i den britiske hær, men har ikke nogen egentlig erhvervserfaring. Han får fremover titlen Chief Impact Officer og skal stå for strategiudvikling og velgørenhedsarrangementer, oplyser firmaet.

På sin hjemmeside beskriver BetterUp deres nye medarbejder som en 'humanistisk, militær veteran, der kæmper for psykisk velbefindende og miljøet.'

Harry får ingen medarbejdere under sig, men forventes at repræsentere sit nye firma til events og møder.

BetterUps direktør, Alexi Robichaux, vil ikke udtale sig om, hvor meget Prins Harry skal have i løn. Men han har fortalt, at de to har mødt hinanden gennem fælles venner og siden efteråret sidste år har talt om et samarbejde.

Prins Harry og hertuginde Meghan har også gang i andre projekter. Blandt andet har de oprettet produktionsselskabet Archewell Productions og en podcast under navnet Archewell Audio.

Ifølge nyhedsbureauet dpa har parret allerede lavet aftaler med Netflix og Spotify.