Efter måneders spekulationer er det endelig blevet besluttet, om Prins Harry og hertuginde Meghan vil deltage i kong Charles' kroning i maj.

Hertugparret har besluttet, at det kun er prins Harry, der deltager, mens hertuginde Meghan bliver hjemme i Californien. Det oplyser en talsperson fra det britiske kongehus ifølge Reuters.

Ifølge det britiske kongehus vil prins Harry overvære selve kroningen i Westminster Abbey i London den 6. maj.

»Buckingham Palace kan med glæde bekræfte, at hertugen af Sussex vil overvære kroningsceremonien af kongen og dronning Camilla i Westminster Abbey den 6. maj«, lyder det fra kongehuset, hvor det altså også fremgår, at hertuginde Meghan bliver i Californien sammen med børnene prins Archie og prinsesse Lilibet.

Prins Harry deltager i kong Charles kroning.
Prins Harry deltager i kong Charles kroning. Foto: CHRIS RADBURN
Vis mere

Ifølge det amerikanske magasin People har prins Harry valgt at deltage i kroningen – trods stridigheder med den kongelige familie – da han gerne ville støtte sin far under det meget vigtige øjeblik i hans liv.

Fejringen af kroningen af den nye konge vil i alt vare tre dage, men det forventes dog ikke, at prins Harry vil deltage i alle tre dage. Han forventes umiddelbart kun at deltage i selve kroningsceremonien.

Kongehuset har ikke begrundet yderligere, hvorfor hertuginde Meghan ikke deltager i kroningen, men dagen for kroningen falder sammen med prins Archies fire års fødselsdag, og ifølge Peoples oplysninger, vil hertuginden fejre sin søn derhjemme sammen med sin lille datter.

Parrets talsmand og gode ven Omid Scobie har da også meddelt i et tweet, at fødselsdagen nok har noget med sagen at gøre:

'Jeg forstår, at Archis fjerde fødselsdag (også den 6. maj) har påvirket parrets beslutning,' skrev han i tweetet ifølge Independent.

Prins Harrys besøg i England vil ikke være det første i år. Også i marts aflagde prinsen sit hjemland et besøg, da han overraskede ved at møde op i retten, hvor han har sagsøgt flere medier for at have indsamlet informationer om ham på ulovlig vis.