Den britiske prins Harry har undskyldt, at han mødte op til fødselsdagsfest udklædt som nazist med hagekors på skjorteærmet, en smøg i munden og en drink i hånden. Billedet af prins Charles' yngste søn i den lidet flatterende påklædning pryder forsiden af dagens avis The Sun og vækker stort postyr.

Den tidligere forsvarsminister og nuværende parlamentsmedlem Doug Henderson er blandt de forargede og mener, at den slags opførsel gør prins Harry uegnet til at gøre tjeneste i den britiske hær.

- Han har fornærmet tusinder af mennesker, som kæmpede for vort land under 2. verdenskrig. At troppe op udklædt som et medlem af Hitler-jugend gør ham uegnet til en militær-karriere.

Prins Harry havde taget nazi-skjorten på til et kostumebal forrige lørdag, som den britiske OL-guldvinder i springridning Richard Meade holdt for sin søn Harry, der blev 22. Deltagerne var blevet bedt om at møde op i udklædninger som "native or colonial".

Da Buckingham Palace erfarede om det famøse billede, kom reaktionen hurtigt. Allerede torsdag morgen udsendte kongefamilien en pressemeddelse, hvor prins Harry undskylder sin opførsel:

- Jeg er meget ked af, hvis jeg har stødt eller fornærmet nogen. Det var et dårligt valg af kostume, og jeg undskylder, skriver prinsen.

Billedet har også vakt afsky blandt de jødiske indbyggere i Storbritannien.

Den 27. januar - på 60-årsdagen for befrielsen af koncentrationslejren Auschwitz - mindes jødeudryddelserne under 2. verdenskrig ved ceremonier verden over. Medlemmer af det engelske kongehus skal ved den lejlighed også deltage.

fh@bt.dk