Her ses prins Johan Friso og prinsesse Mabel og deres to døtre ved en tidligere skiferie
Her ses prins Johan Friso og prinsesse Mabel og deres to døtre ved en tidligere skiferie Foto: FRANK VAN BEEK

Den hollandske prins åbnede i et kort øjeblik sine øjne og smilede til sin hustru.

Den hollandske kongefamilie har fået helt nyt håb for, at prins Friso alligevel klarer sig igennem sin koma, som han har ligget i siden den tragiske skiulykke i februar.

Ifølge den sydafrikanske ærkebiskop Desmond Tutu, der er nær ven med prinsesse Mabel (prins Frisos hustru, red.), vågnede den hollandske prins kortvarigt af sin koma for nylig. Det skriver Billedbladet.dk.

Ifølge Tutu var det i sidste uge, den hollandske prins åbnede sine øjne, smilede til sin prinsesse Mabel og faldt tilbage i sin koma.

Selv om glæden i hele den hollandske kongefamilie - selvfølgelig - har været stor over Frisos korte opvågning, er det stadig meget hårdt for prinsesse Mabel hver dag at se sin elskede mand ligge helt stille hen i en hospitalsseng i London.

Sådan har det været, siden prins Friso blev begravet af en snelavine i Østrig under en skiferie. Prinsen lå begravet i lavinen i cirka en time, og har - på nær det korte øjeblik i sidste uge - ligget i koma lige siden.

Prins Friso og hans jævnaldrende hustru har to piger sammen, den syv-årig Luana og den seks-årige Zaria.

Under OL i sommer blev prinsesse Mabel og døtrene fotograferet, mens de heppede på de hollandske sportsudøvere. Men da Mabel kunne fejre sin egen 44 års fødselsdag under OL, skete det helt stille i hendes og prins Frisos hjem i London.

Men med sin kortvarige opvågning har prins Friso bragt håbet tilbage i hele sin familie om, at kan kan vende tilbage til sit "gamle" liv.

I tirsdags fyldte prins Friso 44 år.

bt.dk har været i kontakt med det hollandske kongehus for at få bekræftet, om der har været nogle ændringer i prins Johan Frisos tilstand, som Desmond Tutu har udtalt.

- Jeg vil ikke kommentere noget, som nogle, der ikke er medlemmer af den kongelige familie, har udtalt. Men hvis der er en signifikant ændring i prins Johan Frisos tilstand, vil vi informere offentligheden og pressen om det, lyder det fra en talsmand fra det hollandske kongehus.

Og noget tyder nu på, at Desmond Tutu måske var lidt for hurtigt ude med de gode nyheder om prins Johan Friso.

- Desværre har prins Johan Frisos bror, kronprins Willem Alexander, i denne uge fortalt, at der ikke var nogen forskel i hans brors tilstand, tilføjer hoffets talsmand.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.