Prins Christian var i yderst godt humør, da han sammen med sin familie tog i mod nøglerne til deres nye hjem, Frederik VIII's Palæ.

Solen skinnede om kap med Mary,  Frederik, Isabella og Christian, der i dag fik overrakt nøglerne og  kunne træde inden for i deres ny-renoverede luksuspalæ på Amlienborg.  

Og det var en glad lille Prins Christian, der tog sig tid til at hilse personligt på alle gæsterne, der var blevet inviteret til at komme en tur med inden for.

Hele den kongelige familie havde valgt at tage den første tur til deres nye hjem til fods, hvilket nok glædede de mange nysgerrige, der i dagens anledning havde slået vejen forbi Amalienborg Slotsplads.

Det røde-hvide flag røg til tops, efter den formelle overdragelse af palæet fra Finansminister Claus Hjort Frederiksen kl. 14:10. 

220 millioner kroners luksus

Renoveringen af rokoko-bygningen startede i 2004, da Folketingets Finansudvalg godkendte en ud- og indvendig renovering af bygningen.

Det har kostet omkring 220 millioner kroner at friske palæet op - med hjælp fra danske topkunstnere - og det er blevet fremvist for en halv million danskere. 

Frederik VIII's Palæ blev bygget i 1750-1760 for baron Joachim Brockdorff under hofbygmester Niels Eigtveds ledelse. 
 
Siden 1828 har bygningen fungeret som bolig for skiftende medlemmer af den kongelige familie. Sidst har Kong Frederik 9. og Dronning Ingrid boet i palæet.

Og nu er det altså Mary og Frederik, der har nøglerne til palæet.