Når 69-årige prins Charles en dag afløser sin mor som regent af Storbritannien, er det langtfra sikkert, at han vil blive kendt som kong Charles.

I stedet er det ikke uden en vis sandsynlighed, at han i fremtidens historiebøger skal findes under kapitler om enten kong Philip, kong Arthur eller kong George VII.

Det fortæller dronning Elizabeths tidligere talsperson Dickie Arbiter til Hello! Magazine.

For på De Britiske Øer er der tradition for, at monarkerne tager kongenavn efter deres mellemnavne, og da prins Charles’ fulde navn således er Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor, giver det de tre nævnte muligheder.

Camilla, prinsens kone, vil måske kalde sig prinsesse, selvom hun bliver dronning, når Charles bliver konge. Arkivfoto
Camilla, prinsens kone, vil måske kalde sig prinsesse, selvom hun bliver dronning, når Charles bliver konge. Arkivfoto Foto: ARTHUR EDWARDS
Vis mere

Eksempelvis hed 92-årige dronning Elizabeths far Albert, men han valgte at blive kaldt kong George VI.

Det er dog ikke kun prins Charles, der skifter titel, når han indtager tronen. Hertuginden af Cornwall, Camilla, som prinsen giftede sig med i 2005, vil officielt få titel af dronning. Men ifølge Hello! Magazine er det muligt, at den nu 71-årige Camilla, der efterfulgte prinsesse Diana som carles' hustru, vælger titel af prinsesse i stedet.

Prinsesse Diana var prins Charles' første hustru. Arkivfoto
Prinsesse Diana var prins Charles' første hustru. Arkivfoto Foto: JAMAL A. WILSON
Vis mere