Prins Charles og Tara Palmer Tomkinson ses her sammen i 2003.
Prins Charles og Tara Palmer Tomkinson ses her sammen i 2003. Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH

Den engelske prins Charles er i sorg. Hans guddatter Tara Palmer-Tomkinson blev onsdag fundet død i sin lejlighed.

Det vides endnu ikke, hvad der førte til hendes død. Siden sidste januar har hun ifølge de engelske medier kæmpet mod en hjernetumor, men om det var det, der førte til hendes død, vides endnu ikke.

Til BBC fortæller en talsmand for politiet, at de fik anmeldelsen onsdag eftermiddag fra ambulancetjenesten, efter Tara Palmer-Tomkinson var blevet erklæret død.

»Hendes død bliver undersøgt som værende uforklaret. På dette tidspunkt af efterforskningen betragter politiet ikke dødsfaldet som mistænkeligt,« lyder det.

Tara Palmer-Tomkinson blev kun 45 år.

Tara Palmer Tomkinson til prins Williams bryllup i 2011.

Hun blev kendt i England i 1990'erne gennem flere realityserier og var en fast bestanddel i tabloidpressens spalter for sin glamourøse og udfarende livsstil. En livsstil, der i perioder også involverede et kokain-misbrug, som hun dog kom ud af igen. Det var også hendes nære venskab til det britiske kongehus, der førte til hendes status som 'it girl'.

Hendes forældre var nære venner med Prins Charles, som de stod på ski og tog på ferier med. Derfor var det også naturligt, at han blev hendes gudfar. Tara voksede derfor op med kongefamilien omkring sig, og hun blev tæt med Charles sønner - prins Harry og prins William. Da William i 2011 blev gift med sin Kate var Tara at finde i kirken og til den efterfølgende festmiddag.

Dødsfaldet har af den grund ramt prins Charles og hans hustru - hertuginde Camilla - hårdt. I en udtalelse lyder det:

»Vi er dybt berørte, og vores tanker er hos familien.«

Prins Charles og Tara Palmer Tomkinson ses her sammen i 2003.

Tara Palmer-Tomkinson, der var meget afholdt i England, fortalte selv om sin hjernetumor, der var godartet, sidste år:

»Jeg tog til lægen for at tale om resultaterne af undersøgelserne af mit blod, da jeg kom tilbage fra en skitur i januar. Jeg sagde: 'Hvad betyder det? Kan du oversætte det?'. Og lægen sagde: 'Som jeg mistænkte, så har du en hjernetumor,« sagde hun dengang til Daily Mail.

»Jeg blev frygteligt bange. Jeg begyndte at tænkte: 'Jeg skal dø, jeg skal dø. Jeg har kun et par uger tilbage at leve i'. Ting som det, tænkte jeg,« sagde hun til det britiske medie.

Flere andre kendisser udtrykker på de sociale medier deres sorg over Taras tidligere død. Blandt andet tv- og radio-stjernen Piers Morgan.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.