Lyt til artiklen

Der var uden tvivl tale om alvorlige og reelle trusler mod Meghan Markle, da hun var en aktiv del af det britiske kongehus.

Sådan fortæller den nu afgående politikommissær og tidligere chef for antiterrorenheden ved Londons Metropolitan Police, Neil Basu, i et eksklusivt interview på Channel 4.

I interviewet bekræfter han, at truslerne mod Meghan Markle har været ganske rigtige, ligesom han kalder dem for »klamme og meget ægte.«

Og direkte adspurgt om, der ved flere lejligheder, var reelle trusler mod Markles liv, lød det rungende svar »absolut.«

»Vi havde afdelinger, der efterforskede det, og folk er også blevet retsforfulgt på baggrund af de trusler,« fortæller han i interviewet og knytter truslerne til den yderste højrefløj i Storbritannien.

Både Harry og Meghan har længe råbt højt om de hadbeskeder og trusler, der har været rettet mod hertuginden. Det var blandt andet også en af årsagerne til, at parret trak sig fra det britiske kongehus i januar 2020.

Det var nemlig allerede i 2016 – kort efter parret offentliggjorde, at det var kærester – at den voldsomme chikane tog sin begyndelse.

Dengang lød det i en pressemeddelelse fra det britiske kongehus, at 'prins Harry var bekymret for frøken Markles sikkerhed og var dybt skuffet over, at han ikke var i stand til at beskytte hende'.

Og sidenhen har chikanen og truslerne kun vokset sig større.

Senest i starten af november var Meghan Markle igen udsat for racistiske og direkte truende kommentarer.

Her skrev en bruger: 'Snart er det mig, der er ved Harrys side, og Meggsy vil være væk’ – kommentaren er efterfulgt af seks knive.'

Prins Harry har også ved flere lejligheder finansieret sikkerhedshold og i 2020 foreslog han selv at betale for politibeskyttelse for ikke at bebyrde de britiske skatteydere.