Den 80-årige prins Henrik er ramt af influenza og kan derfor ikke deltage i Dronningens fødselsdag på torsdag. Men det er langt fra den eneste sygdom, der plager Prinsgemalen.

Når man som prins Henrik er nået godt op i årene, er det kun naturligt, at man ikke er så rask og rørig som tidligere. Og Prinsgemalen, der rundede et skarpt hjørne - 80 år - sidste sommer, har da også været plaget af mange sygdomme og skavanker.

Dårlig ryg
Prins Henrik har - ligesom Dronningen - døjet med dårlig ryg i mange år. I 1995 blev han opereret for en kompliceret diskusprolaps.

Mistanke om lungekræft
I sommeren 1997 blev Prinsgemalen undersøgt med mistanke om lungekræft. Det blev senere udelukket, men problemerne med lungerne fik siden Prinsen til at stoppe med at ryge.

Genstridigt sår
Under et besøg på Malta i 2006 faldt prins Henrik og kom slemt til skade med det ene ben. Han fik et sår på det ene skinneben, som ikke ville hele, hvilket generede ham i længere tid.

Bronkitis ødelagde statsbesøg
Da regentparret besøgte Sydkorea i 2007 gik Prinsegemalen glip af det meste af programmet. Han blev nemlig ramt af slem bronkitis og blev indlagt på et militærhospital i Seoul. Han endte med at måtte afbryde besøget og rejse hjem.

Smerte i skulder
I 2008 blev prins Henrik opereret i sin skulder efter at have haft problemer med den igennem et halvt års tid. Prinsen har tidliger været ivrig tennisspiller.

Dårlige knæ
Lige som sin hustru har også Prinsgemalen haft problemer med sine knæ, og han må ofte gå med stok.

'Kuskefingre'
Prins Joachim blev i 2013 opereret for ’kuskefingre’ – en sygdom der gør, at hånden knyttes sammen, så man til sidst ikke kan strække fingrene. Hans far Prinsgemalen er blevet opereret for det samme.

Podagra
Levemanden prins Henrik har i en længere årrække været plaget af gigtsygdommen podagra, som viser sig ved en rød, hævet og smertende storetå. Sygdommen rammer især mænd, der sætter pris på god mad og ditto vin.

Overvægt
Frygten for at udvikle sukkersyge har flere gange fået den madglade Henrik til at gå på slankekur blandt andet i 2008, hvor han besøgte en kendt fransk urtelæge. I 2010 tog han og vennen Erik Brandt på ferie på Bali for at 'spille tennis, dykke og slippe af med vores store maver', som Brandt udtrykte det.

Andre læser også