Det kom som en stor overraskelse, at den britiske prins Harry og hertuginde Meghan onsdag meddelte, at de ikke længere ønskede at varetage de samme roller i kongehuset som tidligere.

Og den beslutning har særligt fået én mand til at rase.

Den britiske radiovært og tv-personlighed Piers Morgan har længe ikke lagt skjul på, at han ikke er hertugindens allerstørste fan.

Og med det royale pars beslutning om at træde tilbage fra rollen som fremtrædende medlemmer af den royale familie, mens de fremover vil arbejde på at blive økonomisk uafhængige, er han ikke just blevet venligere stemt.

ARKIVFOTO af Piers Morgan.
ARKIVFOTO af Piers Morgan. Foto: HENRY NICHOLLS
Vis mere

Det står klart, efter han sent onsdag aften gik til tasterne på sin Twitter-profil.

'Folk siger, at jeg er for kritisk over for Meghan Markle (som var hertugindens borgerlige navn, før hun blev gift med prins Harry, red.), men hun har droppet sin familie, droppet de fleste af sine gamle venner, hun har splittet Harry fra William (Harrys storebror, red.), og nu har hun splittet ham fra den royale familie,' skriver han på Twitter og tilføjer:

'Det er ikke nødvendigt at sige mere.'

På Twitter er parrets beslutning om at trække sig mere tilbage dog også blevet mødt med forståelse.

Blandt andet af den amerikanske Bloomberg-journalist Megan Murphy, som skriver:

'Tænk, hvad du vil om Meghan Markle. Men lad ikke nogen sige, at hun ikke var et offer for den mest ondsindede racisme og medie-mobning. Jeg er taknemmelig over for dem begge for at have været så åbne om udfordringer med mentalt helbred. Det var været hårdt at se på.'

Den vurdering er Piers Morgan dog – næppe overraskende – ikke enig i.

'Åh, slap af. Det, der har været 'hårdt at se på', har været deres absurde 'woke' (vågne, red.) hykleri og konstante klynkeri. Alt sammen for vores penge,' skriver han.

ARKIVFOTO af prins Harry, hertuginde Meghan og deres søn, Archie.
ARKIVFOTO af prins Harry, hertuginde Meghan og deres søn, Archie. Foto: HENK KRUGER
Vis mere

Det var onsdag, at prins Harry og hertuginde Meghan på deres profil på Instagram oplyste, at de vil træde tilbage. Samtidig fortalte de, at de planlægger at balancere deres tid mellem Storbritannien og Nordamerika:

'Den geografiske balance vil gøre os i stand til at opfostre vores søn (Archie, red.) med en anerkendelse af de royale traditioner, som han er født ind i, mens vi også giver vores familie plads til at fokusere på det næste kapitel; Herunder lanceringen af vores nye velgørende enhed,' skrev parret.

Dronning Elizabeths Buckingham Palace oplyste efterfølgende i en meddelelse, at diskussioner med prinsen og hertuginden om deres planer om at træde tilbage fra deres royale forpligtelser er på et tidligt stadie.

»Vi forstår deres ønske om at have en anden tilgang, men det er komplicerede anliggender, som vil tage tid at arbejde igennem,« lød det.